עוד מתכון נפלא למי שרעב ואין לו יותר מדי סבלנות להתארגן על ארוחת צהרים כבדה וכשבא לכם משהו טעים ומשביע בלי יותר מדי מאמץ.
כל מה שצריך זה לחמניה, קציצות בשר מטוגנות קלות להכנה וקצת ירקות או שאפשר להכין את הקציצות גם באייר פרייר – AIR FRYER
אז איך מכינים קציצות בשר מושלמות?
רכיבים:
- 250 ג' בשר טחון או עוף טחון
- בצל בינוני
- חופן פטרוזיליה – בערך כוס מלאה
- שן שום
- תפוח אדמה קטן
- כפית חרדל דיז'ון
- פלפל
- מלח
- תערובת תיבול לגריל או על האש – חצי כפית
- חצי כוס קמח תופח
- קערה עם קמח לטבול את הקציצות
הוראות הכנה:
יש את הגישה המסורתית שאומרת לקצוץ דק את הירקות לקציצות, אני הולכת על הדרך הקלה – בלנדר.
אני מכניסה את כל הרכיבים לבלנדר חוץ מהבשר, וטוחנת אותם עם פולסים עד שאין גושים גדולים.
לאחר מכן אני מעבירה את הבלילה לקערה ומוסיפה את הבשר ומערבבת היטב את התערובת.
במידה והיא נוזלית מדי, אני מוסיפה עוד קצת קמח או פירורי לחם עד שיש לי תערובת אחידה שאפשר לעבוד איתה.
מכינים בצד קערה עם קמח ומוסיפים מעט מלח ותערובת תיבול לגריל.
במידה ואתם מטגנים את הקציצות, תכינו מחבת עם שמן בגובה של כחצי ס"מ על אש בינונית.
מכינים כדורים מתערובת הבשר ומשטחים אותם. טובלים כל קציצה בקמח משני הצדדים ומכניסים לשמן.
מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהציפוי משחים. שימו לב לא לטגן על אש גבוהה מדי כי אז הקציצות לא יהיו מוכנות מבפנים.
מוציאים למסננת ואחכ מעבירים לנייר סופג.
במידה ואתם מכינים את הקציצות עם אייר פרייר, אפשר לוותר על החלק של הטבילה בקמח ורק להניח אותן עם מעט שמן במצב טיגון למשך כ-10 דקות, להפוך, ואז 10 דקות נוספות, תלוי במכשיר שלכם.
אפשר בעקרון גם לאפות אותן בתנור וגם אז נוותר על השלב של הקמח, אבל בינינו, אין כמו קציצות מטוגנות שטוגנו עם הרבה שמן עם טעם עשיר..
להכנת כריך קציצות בשר :
מורחים חומוס, טחינה או כל סלט שאתם אוהבים, מניחים את הקציצות, מוסיפים ירקות חתוכים ואוכלים בהנאה רבה!