אני מודה שאני לא אוהבת קוסקוס ולכן כשאני מכינה אותו זה מתערובת מוכנה של סולת שרק מוסיפים לה מים, אבל זה בהחלט מספק פה את הבנות שמשוגעות על קוסקוס.
היות ואחת הבנות שלי צמחונית, אני נוהגת להכין לה מרק צמחוני ללא עוף ולשם כך אני משתמשת באבקת מרק עוף של אסם מרכיבים טבעיים – פרווה – כך שהוא בלי עוף, אבל עם טעמים עשירים שמשדרגים כל מנה, ואני משתמשת בו המון כמעט עם כל תבשיל, הוא עושה טעם של בית.
המרק הזה הוא הכי פשוט שיש להכנה, רק מרתיחים מים, חותכים את הירקות ומכניסים הכל יחד לסיר למשך כ-30 דקות.
אם תרצו, אפשר כמובן להוסיף עוף, איזה שבא לכם וזה יוצא טעים באותה המידה.
רכיבים למרק עוף :
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- שני גזרים
- 1 קישוא
- 1 בצל גדול
- 2 גבעולי סלרי (אם אתם אוהבים)
- חופן פטרוזיליה
- כמה עלים של כוסברה (לא חובה)
- 2 שיני שום חתוכות לחצי
- 1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס מבושלים
- בעקרון, אפשר להוסיף כל ירק שאתם אוהבים כמו רבע כרוב חתוך לקוביות בגודל של כ-4-5 ס"מ , או כמה קוביות של דלורית או דלעת.
- חצי כפית כורכום
- 2 כפות מרק עוף
- פלפל
- מלח
הוראות הכנה
בסיר גדול מרתיחים בערך ליטר של מים, חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל של כ-2-3 ס"מ ומכניסים לסיר.
את הפטרוזיליה והכוסברה משאירים כמו שהן, הטעמים ישתלבו בתוך המרק ויעשירו אותו.
מביאים לרתיחה, מכסים, ומבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
מכינים קוסקוס משקית – מוסיפים מים חמים לפי ההוראות וממתינים 5 דקות.
מפזרים בנדיבות מעל הקוסקוס ואוכלים בתאבון!