קבלו עוד מתכון קל ופשוט להכנה אבל כל כך טעים כשאין לכם זמן או כח לבשל.
הלחמעג'ון הוא סוג של מאכל טורקי שמכיל בצק שמרים שמעליו יש בשר עם קצת ירקות.
יש כל מיני גרסאות למתכון ויש שמוסיפים לו גם רסק עגבניות, אני מעדיפה אותו בגרסה הזו ומאחר ואנחנו אוהבים את הבשר מבושל ברמת עשיה של וול דאן, אני מעדיפה לתת לו טיגון קל של כמה דקות לפני האפיה בתנור כדי שהטעמים של הבשר והירקות יתערבבו יחד ותיווצר ארומה עשירה של טעמים עמוקים שמשתלבים נהדר יחד.
אם אין לכם זמן להכין בצק שמרים, המלצה שלי – תכינו מראש קילו של בצק שמרים או בצק לפוקאצ'ה שהוא קצת יותר רך ונוזלי, תנו לו לתפוח ואז תחלקו אותו ל-3, שימו בשקיות זיפלוק בפריזר ותקפיאו.
בערך שעה לפני השימוש או באותו היום בבוקר אני מוציאה את הבצק להפשרה ותפיחה על גבי תבנית עם נייר אפיה ואז רק מרדדת אותו שיהיה דק, מפזרת את תערובת הבשר ולתנור לרבע שעה- 20 דקות על חום גבוה. ממש כמו פיצה.
במידה ולא נערכתם מראש עם הבצק או שאין לכם זמן, אפשר להכין את הלחמעג'ון גם על גבי פיתה פתוחה או על גבי לחמניה, כך או כך השילוב של הלחם והבשר יוצא מושלם. באחריות!
מצרכים ללחמעג'ון – רכיבים לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון – מתאים לתבנית גדולה של בצק, אפשר להכין גם חצי כמות.
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- חצי גמבה קצוצה
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 1 בצל ירוק
- 1 שן שום קצוצה
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- תערובת תיבול לגריל – חצי כפית
- אבקת שום – חצי כפית
- מלח
- פלפל
- תערובת מיקס בצלים של אוסם – חצי כפית
הוראות הכנה לחמעג'ון
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
קוצצים בצל גדול ומטגנים אותו עם 3 כפות שמן עד שהוא מקבל גוון זהוב.
מוסיפים את הירקות ומטגנים קלות עוד 2 דקות בערך.
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון במשך כ-2-3 דקות בזמן שאתם מערבבים אותו עם כל הירקות והתבלינים.
אין צורך לצרוב היטב את הבשר מאחר והוא יעבור עוד אפיה בתנור.
בתבנית משטחים את הבצק של הפוקאצ'ה או בצק שמרים רגיל. אם הוא דביק מדי, אפשר לפזר מעט קמח מעל ואז יהיה לכם קל יותר לעבוד איתו. אני אוהבת לרדד אותו לעובי של קצת פחות מחצי ס"מ.
מפזרים מעל הבצק את תערובת הבשר עד הקצוות ומכניסים לתנור לכרבע שעה של אפיה במדף התחתון של התנור.
בודקים את תחתית הבצק כדי לדעת אם הוא אפוי, ברגע שהוא מקבל גוון זהבהב ומתקשה, הלחמעג'ון שלכם מוכן.
אפשר לפזר מעט טחינה ולטרוף בהנאה!