אחת הדרכים הכי טובות לספק את הבנות שלי ביום הולדת, במיוחד אם מדובר על עוגה לגן או עוגה לבית הספר, זה קאפקייקס צבעוניים, טעימים עם קצפת וסוכריות.
גם אם יש לכם אורחים לארוחה חגיגית, במקום להכין עוגה, אפשר להכין קאפקייקס אישיים.
נכון, זה קצת יותר עבודה, אבל זה בהחלט הרבה יותר מרשים וחגיגי.
כמה פשוט ככה קל, יפה וטעים.
גם היום, עם כל מגבלות הקורונה, כבר לא מרשים להביא עוגה למוסדות החינוך אלא אם כן היא סגורה בשקית,
אז תוכלו להכין קאפקייקס מאוד בקלות בתוך כוסות אפיה מנייר שיהיו יציבים ועמידים, ולצפות מעל עם רוטב שוקולד או קצפת, ולפזר מעט סוכריות מעט.
איך להכין קאפקייקס?
תוכלו להכין קאפקייקס בתבנית עם שקעים לקאפקייקס, או בכוסות נייר אישיות לאפיה – מרובעות או עגולות, ואפשר גם להכין קאפקייקס במולטיקייק.
חשוב לקחת בחשבון את צורת ההגשה הנדרשת לקאפקייקס – אם זה באירוע שלכם, לכיתה או סתם מפגש חברתי.
מה שבטוח, אף ילד לא יעמוד בפיתוי של קאפקייק אישי עם קצפת מזולפת מעל!
מצרכים לקאפקייקס
כמות לכ-20 קאפקייקס קטנים-בינוניים:
- 2 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה \ אשל\ יוגורט
- 3/4 כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- 1 שקית תמצית וניל או 2 טיפות של תמצית וניל נוזלית
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה.
- אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אגוזים, שקדים, צימוקים, חמוציות או כל תוספת שבא לכם.
- לקאפקייקס שוקולד – מוסיפים 4 כפות קקאו או 3/4 כוס שוקולית
הוראות הכנה לקאפקייקס
מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות על אפיה.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצים עד שהן הופכות לתערובת תפוחה של קצף אחיד ובהיר.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת מתקשה מעט ומתייצבת.
מוסיפים את היוגורט\אשל\שמנת וממשיכים בהקצפה.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה (ושוקולית או קקאו אם הלכתם על גרסת השוקולד).
מוסיפים את תמצית הוניל והשמן.
רק שימו לב לא לערבב יותר מדי, כל התהליך אמור לקחת בין 5-10 דקות גג. תלוי במיקסר שלכם.
שופכים עם כף את הבלילה לתוך תבניות הקאפקייקס, אפשר גם לקחת כוס קטנה או מצקת ולמזוג.
ממלאים כל תבנית קטנה בבלילה עד 2/3 מהגובה, כי הקאפקייקס צפויים לתפוח.
אופים כ-15-20 דקות בתנור , בודקים באמצעות קיסם שתוקעים במרכז העוגות שיצא יבש, ואז הם מוכנים!
משאירים לצינון.
הכנת קצפת לקאפקייקס
אני אוהבת תמיד להשתמש בקצפת עם אינסטנט פודינג וניל או כל טעם אחר שתרצו, תוכלו גם להשתמש בטיפה צבע מאכל כדי לתת גוון מיוחד יותר לקצפת, או אפילו לשלב יחד 2-3 צבעים של קצפת למראה חגיגי וייחודי.
מקציפים בקערה עם מיקסר:
- 1 חבילה של אינסטנט פודינג
- 1 שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כוס חלב
מקציפים הכל יחד במשך כמה דקות עד שמקבלים קצפת יציבה, מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל.
בתיאבון!