מתכון לצ'יפס קריספי מושלם – מתכון לצ'יפס טעים – מתכון לצ'יפס בטטה וגם צ'יפס תפוח אדמה
לפני כשבועיים יצא לי לצפות בתכנית מאסטר שף יחד עם הילדים שלי, בתכנית שעסקה בתפוחי אדמה וצ'יפסים.
יובל, הבן שלי , ילד שלא אוכל כמעט כלום – לא פירות, לא ירקות , לא מוצרי חלב, אבל משוגע על צ'יפס.
הוא ראה במהלך התכנית איך הם מכינים ואמר לי אמא, זה נראה כל כך טעים, הלוואי והייתי יכול לטעום צ'יפס שכזה.
מאחר ואמא שלו מגיעה מבית עירקי ויש לה קצת גנים של בישול טוב מאמא וסבתא, ומאחר שכשהילד שלי שחי על אויר רוב הזמן אומר לי שהוא רעב, זה מפעיל אצלי טריגר עמוק בבטן, מיד אמרתי לו – בא לך צ'יפס טעים? אמא שלך אלופה במה שקשור לצ'יפסים כשיש לה זמן.
אז נכון שמתכון לצ'יפס זה משהו מאוד פשוט ושכל מה שצריך זה תפוחי אדמה, סכין, קולפן וסיר שמן, אבל הטכניקה זה מה שבאמת חשוב כדי שיצא לכם הצ'יפס המושלם.
רק קחו בחשבון שכשאתם מכינים אותו, תכינו כמות כפולה כי הוא יתחסל במהירות. באחריות.
התגובה של יובל היתה – אמא , וואו, זה הצ'יפס הכי טעים שאי פעם אכלתי, ולמחרת אמר לאחיות שלו שאמא הכינה לו את הצ'יפס הכי טעים שיש.
כמובן שבערב אחרי היתה בקשה לשידור חוזר יחד עם האחיות שלו, והתוצאה היא שונה לחלוטין לעומת צ'יפס רגיל.
אפשר להכין את הצ'יפס גם באייר פריי – AIR FRYER – כף שמן למשך 20 דקות במקום הטיגון וזה יוצא מושלם!!
מתכון לצ'יפס פריך מטוגן
אני מודה, רוב הזמן כאשר אני מכינה צ'יפסים לילדים, אני מכניסה אותם כמו שהם לסיר שמן. אבל אם אתם באמת רוצים את הצ'יפס המושלם, או אם יש לכם אורחים ובא לכם להמם את כולם, ככה זה עובד:
קולפים תפוחי אדמה, קחו בחשבון 2 תפוחי אדמה בינוניים לכל אחד.

חותכים אותם לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ, אפשר גם טיפה יותר, לא קורה כלום.
מרתיחים בסיר מים, מעט שמן זית וכפית מלח.
מכניסים את תפוחי האדמה לבישול של כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהם מתרככים ומוציאים למסננת.

בסיר נפרד מחממים שמן עמוק
לוקחים נייר סופג ומניחים עליו בעדינות את הצ'יפסים המבושלים, מספיגים כמה שאפשר מהמים (למרות שבמסננת הם מתייבשים תוך כמה דקות).
מכניסים את הצ'יפסים בזהירות לשמן חם – תזכרו שהם אחרי בישול אז הם רכים.
משגיחים למשך 3-4 דקות על הצ'יפסים, אל תעמיסו יותר מדי בסיר כדי שיהיה להם מקום להתבשל כמו שצריך.
מוציאים אותם כשהם מקבלים גוון טיפה שחום בקצוות ומניחים במסננת ואחר כך בצלחת עם נייר סופג.
אפשר לפזר מעט מלח גס מעל.
מתכון לגרליק צ'יפס – מתכון לצ'יפס שום
אם אתם מחובבי השום, אתם תעופו על המתכון הזה!
מכינים את הצ'יפס לפי השלבים בסעיף הקודם ואחרי שהוא סיים טיגון, מכינים בקערה תערובת של כף שמן זית, כף שום כתוש – עדיף מקופסה כי שום כתוש טרי הוא הרבה יותר חריף, אלא אם כן אתם אוהבים, אבל לילדים זה חריף מדי,
מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה ומערבבים הכל יחד תוך כדי הקפצה עם קצת מלח גס.
רק שימו לב שזה משאיר ריחות מאוד חזקים אז זה לא משהו שכדאי לאכול לפני פגישה עם אנשים..
מתכון לצ'יפס אפוי בתנור
מבשלים וחותכים את תפוחי האדמה כמו בסעיף הראשון, ואז במקם לטגן אותם, מכניסים לתנור שחומם מראש על מצב גריל.
את תפוחי האדמה מניחים על תבנית עם מעט שמן זית או שאפשר להשתמש בתרסיס שמן זית.
אפשר להוסיף מעט פפריקה מתוקה או אבקת שום וזה יוצא טעים ביותר אחרי 5-10 דקות של אפיה בתנור.
הפתרון הזה טוב גם אם אתם רוצים להכין ארוחה מהירה עם תפוחי אדמה אפויים בתנור ואין לכם הרבה זמן.
חצי בישול של 10 דקות בסיר ויש לכם תפוחי אדמה חצי מבושלים, ומשם עוד 10 דקות בגריל והם יצאו פריכים וטעימים.
מתכון לצ'יפס בטטה מטוגן או צ'יפס בטטה אפוי
מאחר והבטטה היא קצת יותר קשה מתפוח אדמה רגיל, יש לבשל אותה קצת יותר- 10-15 דקות על אש בינונית.
חשוב מאוד לבדוק כל כמה דקות שהבטטות מעט רכות אך לא יותר מדי אחרת הן יתפרקו לכם.
גם כאן לאחר הבישול מכניסים לטיגון או אפיה בתנור ומתענגים!
אשמח לשמוע את התגובות שלכם, מוזמנים לשתף.
