מתכון פסטה עגבניות עם ארטישוק ב-10 דקות עם סירים איטלקיים של גיל חובב ביו מתנה לחג. מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, מתכון פסטה ארטישוק
מחפשים מתכון פסטה עם ארטישוק קלה להכנה ב-10 דקות כשאתם רעבים?
הכנו לכם את המתכון המושלם – מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, מתכון פסטה ארטישוק
מתכון פסטה עם עגבניות וארטישוק
קיבלתי את אחד הסירים הנפלאים של גיל חובב מסדרת ביו מאבן והחלטתי להכין איתו ארוחת ערב פשוטה ומהירה תוך 10 דקות.
פסטה היא אחד המצרכים היותר פופולאריים אצלנו בבית, במיוחד לאור העובדה שהקטנות שלי הן גרגרניות ואוהבות כשאני מגוונת עם טעמים מיוחדים.
לא היו לי יותר מדי מצרכים אז פשוט לקחתי מה שהיה והכנתי תוך 10 דקות סיר פסטה טעימה מאלתור שיצא די מוצלח.
המתכון הזה מעולה במידה ויש לכם אורחים לארוחת בראנץ' או ארוחת ערב.
הארטישוק די משביע יחד עם הפסטה ויש לכם מנה עם פחמימות וחלבונים שיכולה להוות ארוחת ערב טעימה לכם ולילדים.
מומלץ בהחלט לאכול את הפסטה כשהיא חמה למרות שהמתכון הזה מעולה גם בתור סלט פסטה קר לאירוח או אירועים.
הנה המתכון במיוחד בשבילכם:
מצרכים
- 500 ג' פסטה מחיטת דורום – איזה סוג שבא לכם
- 2 עגבניות טריות
- 10 זיתי קלמטה \ זיתים שחורים רגילים
- 4 תחתיות ארטישוק קפואות
- חצי כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 קוביות בזיליקום קפוא
- חצי כפית מלח
- חי כוס גבינת פרמזן מגורדת
- בצל סגול
הוראות הכנה
ממלאים סיר עם ליטר מים, כפית מלח גס ו-2 כפות שמן זית
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות
מסננים את הפסטה ומניחים במסננת
חותכים את העגבניות והארטישוק לקוביות, חותכים את הזיתים לחצי.
את הבצל חותכים לרצועות דקות.
בסיר פסטה של ביו שמים חצי כוס שמן זית.
מטגנים את העגבניות, הארטישוק, הבצל והזיתים יחד קלות בשמן זית, עד שהבצל נהיה שקוף ונותנים לטעמים להתערבב.
מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים עוד דקה.
מנמיכים את האש כדי שהשום לא ישרף.
מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה עד שכל הרכיבים יתערבבו היטב והיא תקבל את הטעמים של השמן עם הירקות.
מוסיפים 2 קוביות בזיליקום קצוץ, מלח, מעט פלפל וממשיכים לערבב עוד כ-2 דקות.
מוזגים לצלחת, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.
בתיאבון !