פשטידת בצל היא אחד המאכלים שיותר קל להכין במהירות כשרעבים ובא לכם משהו טעים.
במיוחד לקראת שבועות אנחנו במרתון מתכונים למאכלים חלביים עם גבינות, כולל קיש בצל וגבינות מתכון נהדר שיוכל להתאים לסעודת החג, ופשטידת הבצל שלי בהחלט ראויה להצטרף לרשימה.
הסוד בפשטידת בצל מוצלחת הוא לטגן את הבצל עד להשחמה קלה כשהוא חצי שקוף, השלב הזה שיש את הניחוח המטריף הזה שפותח לכם את התיאבון, ואז לשפוך הכל יחד עם השמן ספוג הטעמים לתוך בלילת הפשטידה.
אז מבחינת המצרכים מה שתצטרכו זה :
מתכון לבצק פריך לקיש או פשטידה:
- 1 כוס קמח
- 100 ג' חמאה מומסת או קוביות בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה גדולה
- חצי כפית מלח
- 2-3 כפות מים קרים
לשים הכל במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה
שמים במקרר כחצי שעה לקירור או רבע שעה במקפיא , מרדדים, משטחים על גבי התבנית והדפנות ושופכים מעל את המלית ומכניסים לאפיה.
המצרכים למלית או פשטידת בצל / קיש בצל וגבינות מתכון :
- 4 בצלים בינוניים
- רבע כוס שמן זית
- כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת
- כוס קמח תופח
- 3 ביצים
- גביע גבינה לבנה \יוגורט\אשל\גיל
- גביע קוטג'
- 4 כפות גבינת פרמזן \ פיקורינו
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- אפשר להוסיף גם 200 ג' גבינה בולגרית מפוררת, זה מעשיר מאוד את הטעם ונותן מליחות אם אתם אוהבים.
- גבינת עיזים – גליל
הוראות הכנה קיש בצל וגבינות :
מחממים תנור לחום של 200 מעלות על אפיה.
משמנים תבנית בינונית ואם בחרתם לשים תחתית של בצק פריך, מניחים אותה על גבי התבנית. במידה ולא, פשוט שופכים את התערובת לתבנית עצמה.
קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו עם השמן זית עד שיהיה שקוף ושחום מעט. מניחים להצטנן ולהתקרר.
מוסיפים לקערה את כל החומרים הנוזליים ומערבבים יחד עם הבצל באמצעות כף עד לקבלת תערובת אחידה. מגרדים את הגבינות ומוסיפים אותן לתוך בלילת הגבינות והביצים. – מהגבינה הצהובה – רק כוס, את מחצית הכוס השניה נצטרך עבור החלק העליון של הפשטידה להקרמה
מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב עד שאין גושים.
שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל חצי כוס גבינה צהובה.
מכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 180 מעלות ,
עד שהחלק העליון משחים מעט.
משאירים את הפשטידה להצטנן ל-10 דקות בתום האפיה.
אפשר גם לאפות את הבלילה במולטיקייק של מיני מאפינס או בתבנית קאפקייק מסיליקון.
אני נוהגת להכין את הבלילה באמצעות המולטיקייק, ומוסיפה עוד חצי כוס קמח תופח ואבקת אפיה, ואז נוצרים לי מיני מאפינס שהם כמו לחמניות והילדים משוגעים על זה. אפשר למרוח על זה גבינת שמנת וזה יוצא מעדן!
אפילו יובל, הגדול שלי שלא אוכל ירקות טעם ואכל בהנאה עד שיצאה לו איזו חתיכת בצל בפה, ומשם הוא הבין שאמא שלו שוב מנסה לשדל אותו לטעום דברים חדשים ושזו לא "לחמניה תמימה" כמו שהוא חשב.
אבל עד כה בכל פעם שהכנתי את הפשטידה הזו היא פשוט התחסלה במהירות. מומלץ בחום!
בתאבון!