מתכון שניצל טבעוני מושלם וקל להכנה שכל צמחוני או טבעוני יהנה ממנו.
מזה 4 חודשים אני לא אוכלת בשר או דברים מן החי.כבר כמה ימים שאני עם קרייבינג מטורף לשניצל כזה עסיסי מטוגן מלא בשמן עם פירורי לחם קריספיים.
היום, החלטתי שאני מכינה לי כזה. לא יודעת איך, אבל אני הולכת לעשות שניצל טבעוני.
עדיין לא הגעתי להתעסקות עם סוליות הסויה והיו לי בפריזר שבבי סויה טחונים שאמא שלי קנתה וטחנה לי. היא קצת יותר זמן בקטע הטבעוני ושל הבישול הבריא.
ועדיין, יש קרייבינג מטורף לשניצל.
אז קראתי קצת ברשת והבנתי שכדי לתת לחתיכות הסויה טעם, אפשר לערבב אותן יחד עם רוטב סויה, חרדל ושמן שומשום שמנטרלים את טעם הלוואי של הסויה.
הנה המתכון שלי לשניצלונים מעולים, טעימים, פריכים וקריספיים שיענו על הצורך בשניצל.
הבן שלי, בן 9, שממש לא פתוח לנסות מאכלים חדשים וחי על שניצל עוף, אורז, צ'יפס ופיצה, אבל הסכים לטעום אותם ואמר בהתלהבות שזה אחד השניצלים הכי טעימים שהכנתי וביקש שאכין לו שוב כאלה.
במקום ביצה השתמשתי בתערובת לטמפורה עם מים. תכננתי לטבול את התערובת בטמפורה אבל היא היתה רכה ומתפוררת מדי ולכן הוספתי את תערובת הטמפורה לפתיתי הסויה והיא גיבשה אותם.
מתכון שניצל טבעוני – מתכון שניצלונים טבעוניים לילדים
חומרים :
- 2 כוסות פתיתי סויה
- כפית רוטב סויה
- כפית וחצי חרדל דיז'ון (אפשר גם חרדל)
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית מלח
- מעט פלפל
- חצי כפית שמן שומשום
- תערובת מוכנה לטמפורה (לא חובה) אפשר להשתמש גם ב-3 כפות קמח תפוחי אדמה ו-2 כפות מים.
לציפוי:
- פירורי לחם
- שומשום
סיר עם שמן עמוק לטיגון
הוראות הכנה – שניצלונים טבעוניים לילדים
לוקחים את פתיתי הסויה, מוסיפים 2 כפות מים פושרים ומשרים כ-5 דקות יחד עם הסויה
לאחר מכן מערבבים היטב וסוחטים את הסויה ומוציאים את הנוזלים החוצה.
מוסיפים את המלח, פלפל, פפריקה, שמן שומשום וחרדל דיז'ון
בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הטמפורה עם מעט מים קרים עד שאין גושים.
את התערובת שופכים על גבי תערובת הסויה ומערבבים היטב.
בינתיים מחממים סיר קטן עם שמן עמוק.
בקערה נפרדת שמים פירורי לחם עם מעט מלח ושומשום.
הכנת השניצלים
מרטיבים את הידיים, לוקחים כדור מתערובת הסויה ומנסים להדק אותו ולייצר כדור או גוש מגובש של תערובת עם לחיצות שסוחטות את הנוזלים . מניחים את הכדור ביד מעל לתערובת פירורי הלחם ומפזרים מעל פירורי לחם תוך כדי שמגלגלים אותו בעדינות ומצפים.
מניחים בעדינות את הכדורים בתוך השמן. חשוב למעוך אותם כדי שיהיו לגוש אחיד ולא מתפורר. אל תנסו לייצר צורה אחידה כי זה לא תמיד יצליח.
מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבת פירורי הלחם , מוציאים לנייר סופג ואוכלים מהר לפני שיגמר..
מוזמנים לשתף איך היה לכם ולשתף !