מתכון פסטה אדומה – אחד הדברים שהילדות שלי הכי אוהבות לאכול, ולמען האמת, גם אני,
זה בסך הכל פסטה ברוטב עגבניות הקרויה גם פסטה פומודורו.
הילדות אוהבות לקרוא לזה "פסטה אדומה" או "פסטה ברוטב אדום", ובינינו, זה מאכל שכולם אוהבים לאכול..
אני משתפת אתכם במתכון פשוט ביותר לפסטה טעימה ברוטב עגבניות שאפשר להכין בקלות תוך כמה דקות.
אצלי בד"כ אני מעדיפה להכין חצי חבילת פסטה כי היא הרבה יותר טעימה לדעתי כשמכינים אותה ואוכלים על המקום.
במידה ואתם מכינים כמות שהולכת למקרר, כדאי אחר כך לחמם אותה על הגז בסיר, ולהוסיף חצי כוס מים על אש קטנה ולערבב.
אני מעדיפה להשקיע כמה דקות ולהכין חדש כל פעם, אבל זה תלוי בכם.
בעת חימום במיקרו הפסטה מאבדת את הכיפיות שלה והמרקם הופך לצמיגי לדעתי.
לפסטה אפשר להוסיף מעט גבינת פרמז'ן מגורדת או זיתי קלמטה חתוכים, תלוי מה אתם אוהבים. אפשר להוסיף מעט עלי בזיליקום ולערבב אחרי שהיא מוכנה או מעט אורגנו. הכל תלוי בכם.
מתכון פסטה אדומה לילדים:
מצרכים:
- 1 חבילת פסטה – 500 ג'. אצלי הפסטה פוסילי (ביסלי) או שבלולים הולכת טוב. למרות שבעקרון כל סוגי הפסטה מתאימים.
- 1 בצל קטן
- 2 חבילות קטנות של רסק עגבניות
- 1 עגבניה מגורדת (לא חובה אבל אפשר, זה בהחלט משדרג)
- 3 כפות סוכר
- כף אבקת מרק
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל
- 2 שיני שום כתושות או 2 קוביות שום קפוא של דורות
- מעט אבקת שום
הוראות הכנה:
לוקחים סיר בינוני, ממלאים בו מים עד לקצת יותר מהמחצית (שכל הפסטה תהיה מכוסה בסיר).
מרתיחים את המים היטב, מוסיפים כף של מלח גס וכף שמן זית.
אחרי שהמים רתחו ומבעבעים, מוסיפים את הפסטה, ומבשלים על אש בינונית למשך כ-5 דקות, עד שהפסטה צפה ומתרככת לדרגה הרצויה. חשוב להוסיף את הפסטה רק לאחר שהמים רתחו היטב.
לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים אותה לתוך מסננת.
בזמן שהפסטה מתבשלת אני מתחילה בהכנת הרוטב. בד"כ אני מעדיפה להכין אותו במחבת עמוקה כי זה יותר נוח.
שמים 4 כפות שמן (אני מעדיפה שמן זית) במחבת על אש בינונית.
קוצצים את הבצל לחתיכות ממש ממש קטנות, של כחצי ס"מ ואפילו פחות אם אתם יכולים. לבצל יש אלמנט חשוב מבחינת הטעם, אבל הילדים לא אוהבים להרגיש אותו בפה. ככל שהוא יהיה קטן יותר הוא יהיה בלתי מורגש ויהיו לכם פחות תלונות. בדוק.
מוסיפים את הבצל לשמן ומערבבים עם כף מעץ עד שהוא נהיה שקוף. כשהוא נהיה שקוף אחרי 2-3 דק' של ערבוב – שימו לב שלא ישרף כי החתיכות קטנות – מוסיפים שום כתוש וממשיכים לערבב.
מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים. מנמיכים את האש. אם יש לכם עגבניה מגורדת, תוסיפו גם אותה.
מוסיפים את אבקת המרק, חצי כפית אבקת שום (לא חובה), מלח, פלפל וסוכר ומערבבים הכל היטב.
מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים. מעלים מעט את חום האש ומביאים לרתיחה.
אחרי שהכל רתח מוסיפים את הפסטה המסוננת ומבשלים על אש קטנה עם ערבוב למשך כ-5 דקות נוספות.
אפשר להוסיף תוספות כגון : זיתים, פטריות, עלי בזיליקום, אורגנו, חתיכות עוף או גבינה, לפי מה שבא לכם.
בתיאבון !