פסטה בולונז מתכון צמחוני – מתכון מעולה לפסטה ברוטב בולנז צמחוני. אפשר להשתמש במתכון גם בבשר רגיל, הפעם השתמשנו בתחליף בשר טחון של טבעול או שתוכלו להשתמש בפתיתי סויה לאחר השריה עם כפית אבקת מרק מרכיבים טבעיים, חצי כפית רוטב סויה, חצי כפית מלח, כפית חרדל דיזון וחצי כפית תערובת תיבול בטעם גריל. משרים הכל 15-30 דקות עם מים, ומערבבים. לאחר מכן מעבירים את כל הבלילה לסיר עם הנוזלים.
למתכון בשרי- אותו הדבר רק עם בשר טחון. יוצא מדהים.
את המתכון הזה אפשר להכין עם פסטה רגילה מכל סוג, פסטה על בסיס קמח תירס או פסטה על בסיס אורז, או כל פסטה שתרצו.
הכנתי אותה גם עם איטריות אורז רחבות וזה יצא מצוין.
הרוטב של הבולונז מאוד עשיר בטעמים ולכן הוא גורם לפסטה לקבל את הטעם שלו.
רוטב בולונז עם פתיתי סויה
לגבי סויה לפסטה בולונז – אפשר להשתמש בטחון מן הצומח של טבעול,
או בפתיתי סויה רגילים שמשרים אותם עם מים ל-10 דקות עד שהם מתנפחים,
ולאחר מכן מערבבים אותם עם חצי כפית רוטב סויה, כפית וחצי חרדל דיז'ון,
חצי כפית מלח וחצי כפית אבקת מרק עם חצי כוס מים.
משרים ל-10 דקות לפחות והסויה סופגת את הטעמים.
על מנת לתבל את האוכל הטבעוני והצמחוני, אני אוהבת להשתמש באבקת מרק בטעם עוף של אסם
שהיא מחומרים טבעיים בלבד מן הצומח ולא מן החי , ללא מונוסודיום וללא חומרים משמרים.
אני אוהבת את התוספת והשדרוג בטעם אבל לא חייבים.
שימו לב לבחור בקופסה עם הפס הירוק – רכיבים טבעיים בלבד.
אני מעדיפה תמיד להכין מנות קטנות כדי שאם זה יצא לא מוצלח לא אצטרך להתקע עם זה.
מתכון פסטה בולונז סויה צמחוני – פסטה בולונז מתכון צמחוני חומרים ל-3-4 מנות :
- 250 גרם פסטה
- כוס וחצי טחון מן הצומח של טבעול
- 1 בצל גדול
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- 2 שיני שום
- מעט אבקת שום
- כף אבקת מרק (לא חובה)
- פפריקה אדומה
- כף סוכר
- חצי כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים
הוראות הכנה פסטה בולונז טבעוני
מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים על אש בינונית.
במחבת נפרדת :
שופכים למחבת 2 כפות שמן זית וחצי כוס מים.
קוצצים את הבצל ומוסיפים למחבת.
מערבבים עד שהבצל נהיה שקוף (מסתבר שלא חייבים המון שמן כדי לטגן בצל!)
מוסיפים את הבשר הטחון של טבעול, ממשיכים לערבב.
מוסיפים את הרסק עגבניות, מלח, פלפל, שום, אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה), סוכר ו-2 כוסות מים ומערבבים עד לרתיחה.
אפשר להוסיף לפי הצורך עוד חצי כוס מים.
מביאים את הרוטב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עוד כ-5 דקות על מנת שהטעמים יטמעו בבשר.
מסננים את הפסטה כאשר היא מוכנה, מוזגים לצלחת ומעל את רוטב הבולונז.
בתיאבון !