מתכון עוגת ביסקוויטים קלה להכנה גם לילדים וגם למבוגרים בלי זיקה למטבח
וזו העוגה שתמיד נחטפת אצלנו בבית אז אם אתם צריכים מתכון לעוגת ביסקויטים מושלמת, הגעתם למקום הנכון!
העוגה הראשונה שלמדתי להכין היא עוגת ביסקויטים.
אני חושבת שזה היה איפשהו בסביבות גיל 8-9 שאמא שלי נתנה לי לקחת חלק ולעזור לה
ומאז התאהבתי במטבח (גנים עירקיים), והתחלתי לאפות ולבשל באהבה רבה.
ככל שהתבגרתי ונחשפתי למתכונים נוספים, קצת "התעצבנתי" על זה שקוראים לעוגת ביסקויטים "עוגה",
כי תכלס, אין פה אפיה, אין עבודה עם מצרכים, אין הכנה של בצק, רק שכבות של ביסקוויט עם קצפת ועוד כמה דברים.
ויחד עם זאת, מדובר על אחד הקינוחים הכי טעימים שיש.
אני זוכרת שבמשך שנים, אחרי שעברתי לגור עם בעלי, השתדלתי להתאמץ,
להכין דברים מורכבים ומיוחדים כשכל מה שהוא רצה היה עוגת ביסקויטים..
הדבר הפשוט אבל כל כך טעים ומושלם.
אז עם השנים מצאתי את המתכון לעוגת ביסקויטים המושלמת שאני מכינה אותה בערך ב-10 דקות
והיום גם הבנות שלי מכינות אותה לבד כבר מגיל 7..
בכל פעם שאנחנו מכינים יש חגיגה במטבח, הקטנות משתוללות על הקצפת ועל כל שאריות הביסקויטים
שצריך לחתוך כדי שהעוגה תתיישר עם התבנית וזה הפך לחויה כיפית עבור כולנו.

אז הנה המתכון שלי לעוגת ביסקוויטים מושלמת, כזו שתגרוף מחמאות מטורפות על אף היותה עוגת ביסקויטים.
מצרכים לעוגת ביסקוויטים:
לתבנית בינונית מרובעת או תבנית פיירקס –
- חבילה גדולה של ביסקוויטים בטעם שוקולד – אם אתם אוהבים וניל,תשתמשו בווניל,
אבל יש משהו בביסקוויטים של השוקולד של פתי בר שהופך אותם לרכים טיפה
ויוצר אחרי יום במקרר מרקם עשיר ושוקולדי שנימוח בפה. עדיף ביסקויטים של אוסם – פתי בר ,
למרות שגם הביסקויטים של שופרסל טובים. - 3 כוסות חלב – בעקרון זו קערה או צלחת עמוקה עם כוס חלב ומוסיפים לפי הצורך + כוס חלב אחת עבור הקצפת
- מעדן שוקולד – עדיפות ל YOLO שוקולד מריר שנותן טוויסט מטורף לטעמים בפה,
למרות שגם דני רגיל זה בסדר. פעם הייתי מכינה כמו אמא שלי עם רוטב שוקולד –
שוקולד מריר מומס עם חמאה, אבל גיליתי שעם מעדן עשיר זה הרבה יותר פשוט, קל, טעים ופחות מלכלך.
אנחנו אמהות עסוקות.. - אינסטנט פודינג וניל או שוקו – אפשר לעשות אותה רק עם שוקו, או גם וניל וגם שוקו.
ואז מכפילים את כמות השמנת והקרם. - 1 גביע שמנת מתוקה חלבית 38%
- שוקולד חלב או שוקולד מריר לגירוד מעל העוגה
מתכון עוגת ביסקוויטים – איך מכינים עוגת ביסקוויטים?
ראשית, מכינים משטח נוח לעבודה.
לוקחים תבנית בינונית, אני אוהבת להשתמש בתבניות אלומיניום חד פעמיות פשוטות,
כי הפינות שלהן יחסית בפרופורציה לביסקויטים ולרוב לא צריך לעשות יותר מדי עבודת התאמה לתבנית עם העוגיות.
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל או שוקולד וכוס חלב (כ-160 מ"ל)
עד לקבלת קצפת יציבה. מניחים לצינון במקרר עד לשימוש.
בקערה או צלחת עמוקה ממלאים בערך כוס חלב, טובלים את הביסקויטים
ומסדרים אותם בשורות ישרות כשהם צמודים אחד לשני בתבנית.
לאחר שיש לכם שכבה מלאה מורחים עם מרית קצת פחות ממחצית מכמות הקצפת בשכבה אחידה וישרה.
לאחר מכן שוב שכבה של ביסקויטים טבולים בחלב
על השכבה השניה של הביסקויטים מורחים גביע של מעדן או רוטב שוקולד באמצעות כפית.
שכבה דקה אך אחידה.
שוב שכבה נוספת של ביסקויטים ומעל מורחים את יתרת הקרם ומיישרים.
מעל אפשר לגרד מעט שוקולד מריר או שוקולד חלב, אפשר להוסיף עוד חצי גביע של מעדן על גבי הקרם, או איך שבא לכם.
גם תותים יכולים לשדרג את העוגה או סוכריות צבעוניות.
חשוב מאוד – לסדר את הביסקויטים שכבה אחר שכבה כאשר שכבה אחת לאורך ושכבה שניה לרוחב.
גם אם תצטרכו להתעסק יותר עם חיתוכים, זה חשוב שלא יהיו אותם קוים אחד מעל השני,
אחרת העוגה תתפרק לכם ותהיה פחות יציבה כמקשה אחת.
בדרך כלל אני אוהבת לאכול את העוגה רק ביום השני שלה, כשכל הנוזלים של הקצפת מיוצבים
והביסקויטים מתרככים ונוצרת חגיגה של טעמים בפה בכל ביס.
זה קינוח נהדר לכל ארוחה ותמיד גורף מחמאות.
מוזמנים לשתף!