אחד המאכלים שהילדים הכי אוהבים אצלי זה פנקייק. יש לי מתכון בסיסי לפנקייק פשוט ומהיר להכנה עם שדרוגים ותוספות שגם אתם תוכלו להכין בקלות. המדריך להכנת פנקייק, לגזור ולשמור
מתכון לפנקייק הוא אחד המתכונים הבסיסיים ביותר שיש שמצדיקים את המשפט – Less is more
כשבא לכם משהו מתוק, אין משהו מוצלח יותר מפנקייק עם סירופ מייפל או שוקולד.
פנקייק זה אחד המאכלים שהילדים שלי הכי אוהבים.
בד"כ אם אנחנו נשארים בבית בשבת בבוקר ואני קמה עייפה ויודעת שאין לי כל כך כח לצאת איתם,
או אם באים חברים להתארח עם הילדים, פנקייק תמיד יכול לתת פתרון מעולה לנשנוש ואפילו ארוחת בוקר קלה.
יש המון דרכים להכין פנקייק.
מתכונים מסוימים מנפים את הקמח,
וחלק מהמתכונים משלבים חמאה וכל מיני דברים.
מאחר ואני מגיעה עם גנים עירקים ואילתורים במטבח זה הצד החזק שלי,
אני לא תמיד נצמדת למתכון המדוייק, אבל בד"כ כשאני מכינה פנקייקים,
הם יוצאים מושלמים.
הסוד שלי הוא להשתמש גם בקמח תופח וגם באבקת אפיה במתכון לפנקייק ואז הפנקייקים יוצאים עבים ואווריריים.
יש להוסיף איזשהו מוצר חלב כגון: יוגורט, לבן, שמנת, אשל, גיל, ואפילו גבינה לבנה אם זה מה שיש בבית.
המרקם של הבלילה יחד עם הגבינה יוצא נימוח בפה וטעים.
פנקייק מתכון – אפשר להשתמש במתכון הזה גם בשביל מולטיקייק בתור מתכון לוופל בלגי
מתכון לפנקייק בסיסי קל
ואחרי כל זה, הנה המתכון לכמות של 6-8 פנקייקים:
- 1 ביצה גדולה
- 1.5 כוס קמח תופח
- 1 אבקת אפיה
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- רבע כוס שמן או 50 ג' חמאה מומסת
- גביע מעדן חלב- אשל\גיל\גבינה לבנה\יוגורט
- חצי כוס חלב
- מעט תמצית וניל או שקית סוכר וניל (בהחלט עדיף תמצית וניל)
שופכים לקערה את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הביצה ואז את הנוזלים, מערבבים עם מטרפה או אפילו עם כף. אם בא לכם אפשר גם במיקסר אבל לדעתי זה מיותר.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה ללא גושים, תערובת שהיא מעט "כבדה".
תנו לתערובת 5 דקות לנוח במקרר, לאחר מכן ערבבו שוב עם כף ומזגו כמות קטנה למחבת על מנת לראות שאתם במרקם הנכון.
אם הבלילה יוצאת יבשה מדי\נוזלית מדי תוסיפו חלב או קמח לפי הצורך.
אפשר להכין את הפנקייק בשילוב של קמח מלא במקום קמח לבן, אפשר לשים סילאן במקום סוכר, אפשר לערבב בפנקייק עצמו חתיכות פרי קטנות או לחילופין להשתמש במקום מוצר חלב, בגביע יוגורט עם פירות כמו אננס, בננה, תפוח, תות וכדומה.
זה יוצא טעים ומשודרג אז אם בא לכם לגוון ויש לכם גם פירות טריים, מעט קצפת וסירופ, הרי לכם ארוחת מלכים מפנקת.
מתכון פנקייק בננה
מוסיפים לבלילת הפנקייק בננה אחת רכה מעוכה היטב ומערבבים
מתכון פנקייק אוכמניות
מוסיפים לבלילה אוכמניות או פירות יער קצוצים ומבשלים כרגיל.
הגודל של הפנקייק
את הפנקייק המסורתי מכינים בד"כ במחבת קטנה, שמים בערך כמות של מצקת.
אני אוהבת להכין פנקייקים קטנים לילדים. יש לי מחבת עם עיגולים קטנים והטבעות של פרצופים שיוצרים סמיילי על גבי המחבת והילדים מאוד אוהבים את זה.
אפשר לקנות מחבת לפנקייק קטנים בחנויות לכלי בית.
שימון מחבת לפנקייק
גיליתי שהדרך הכי טובה לשמן את המחבת היא ספריי שמן או ספריי חמאה (של PAM מעולה), אני מעדיפה את החמאה כי היא מוסיפה המון לטעם.
מעבירים ריסוס אחת ל2-3 נגלות או כשהפנקייקים מתחילים להדבק.
אם הם נדבקים מדי, תוסיפו מעט שמן לבלילה.
הסוד לפנקייק המושלם
הסוד הוא להכין פנקייק במחבת חמה מאוד, שמים אותה 2-3 דקות על האש, נותנים לה להתחמם היטב
ורק אז משמנים, אחרת השמן ישרף ויהרוס את הטעם של הפנקייקים.
כאשר המחבת חמה ושמתם את הבלילה, הנמיכו מעט את האש ותהיו בכוננות עם כלי להפוך את הפנקייק.
כאשר אתם רואים שהשוליים של הפנקייק מתחילים להיות אפויים והחלק העליון מתקשה מעט,
זה הזמן להפוך אותו.
אם תהפכו לפני שהחלק העליון מתקשה מעט, רוב הסיכויים שהכל ינזל והפנקייק לא ייאפה טוב.
צריך לשחק עם החום של האש עד שתגיעו לרמה הנכונה שנותנת לו להתבשל יחסית מהר אבל לא שורפת אותו.
לקח לי לא מעט נסיונות עד שהצלחתי להגיע לזה , אבל הכל עניין של פרקטיקה.
חשוב להיות בתשומת לב ובקשב ולא להתעסק בשום דבר אחר בזמן שאתם מכינים את הפנקייקים
כדי להפוך אותם ולהוציא בזמן.
שימו לב שאחרי שהפכתם בד"כ מספיק רק חצי דקה עד שהפנקייקים מוכנים עם מעט השחמה.
בתיאבון !