ראש השנה בפתח, ואתם מחפשים מנות מיוחדות להכין לסועדים בארוחת החג?
ריכזנו עבורכם מספר מתכונים פשוטים, בריאים וטעימים שמשולבים עם שמן אבוקדו, שישדרגו לכם את ארוחת החג ויגרמו לסועדים להתענג, באדיבות השף אריק פורת ממלון דן אכדיה.
ראש השנה בפתח, ואתם מחפשים מנות מיוחדות להכין לסועדים בארוחת החג?
ריכזנו עבורכם מספר מתכונים פשוטים, בריאים וטעימים שמשולבים עם שמן אבוקדו,
שישדרגו לכם את ארוחת החג ויגרמו לסועדים להתענג, באדיבות השף אריק פורת ממלון דן אכדיה.
למתכונים יש נגיעה של טעם ייחודי ושונה ממה שהכרתם עד היום והאוכל ייצא טעים ובריא!
AVOCADOIL, ישדרג את כל ארוחה קולינרית ובריאותית.
השמן, 100% טבעי ללא תוספות וללא חומרים משמרים, מופק מפרי האבוקדו,
משלב טעם נפלא, דרגת חמיצות נמוכה ונקודת שריפה גבוהה עם יתרונות בריאותיים בולטים.
השמן מופק בכבישה קרה המשמרת את ערכיו התזונתיים של האבוקדו.
שמן האבוקדו מתאים לכל צורכי המטבח – תיבול, בישול, טיגון, צלייה ואפייה –
ומוסיף מתכונותיו ואיכותו לכל מתכון. טעמו הפירותי וריחו הנעים משדרגים סלטים, מאפים ופסטות.
לשמן מרקם מרוכז מאוד המאפשר שימוש בכמות קטנה – כף שמן אבוקדו אחת שווה ל-3 כפות שמן אחר.
שמן האבוקדו שומר על תכונותיו בטמפרטורה גבוהה, אינו נשרף במהרה, ולכן מתאים מאוד לטיגון קל, צלייה והקפצה.
לבקבוק פקק ייחודי לצורך מזיגה מבוקרת ומתונה.
שמן האבוקדו עשיר בשומן חד בלתי רווי ומכיל כמות נמוכה של שומן רווי.
השמן מהווה מקור טבעי ועשיר של ויטמין E ופיטוסטרולים הפועלים יחד ומסייעים לבריאות הלב.
השמן מכיל מגוון עשיר של נוגדי חימצון טבעיים.
על פרי האבוקדו: אבוקדו נחשב לפרי אהוב ביותר בישראל, עם צריכה ממוצעת של כ-6 ק"ג אבוקדו בשנה לנפש,
ולאחד הגידולים המסחריים הבולטים בארץ. מטעי עץ האבוקדו משתרעים על פני 50 אלף דונם,
והיבול השנתי, שחלקו הגדול מיועד ליצוא, נע בין 60 ל-120 אלף טון.
להפקת ליטר שמן אחד דרושים כשישים פירות אבוקדו טריים.
.
מתכונים עם אבוקדו מאת השף אריק פורת:
.
מתכון עוף בלימון עם שמן אבוקדו, שום ומרווה
מרכיבים:
– 6 כרעיי עוף חצויים
– 1/4 כוס AVOCADOIL
– 1 כף קליפת לימון מגוררת
– 2 לימונים פרוסים דק עם הקליפה
– 1 כף עלי מרווה
– 6 ענפי תימין
– 1 ראש שום מופרד לשיניים עם הקליפה
– 1 כוס יין לבן
– 1/2 כוס מים
– מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
6 מנות
מערבבים היטב את כרעי העוף במרינדה של:
קליפת לימון, פרוסות לימון, עשבי תיבול, שום,
מלח, פלפל ושמן אבוקדו,
משרים את העוף במרינדה (במקרר) למשך שעה לפחות
מניחים את כרעי העוף בתבנית הצלייה עם העור כלפי מעלה
מושחים שוב את העוף במרינדה ומפזרים סביב את פלחי הלימון ושיני שום
מוזגים לתבנית יין לבן
מחממים את התנור ל-200 מעלות
צולים כ -10 דקות, כאשר העוף אינו מכוסה
לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות
מוסיפים מים לתבנית
מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים כ -30 דקות נוספות
מסירים את נייר האפייה וצולים עוד כ -10 דקות, עד שהעור זהוב ופריך
.
.
מתכון פירה מזלג – מתכון פירה ארטישוק, שמן אבוקדו וזיתים שחורים:
מרכיבים:
- – חצי ק"ג תחתיות ארטישוק (ניתן להשתמש בקפואות)
- – רבע כוס שמן אבוקדו
- – מיץ מחצי לימון טרי
- – 2 שיני שום
- – רבע כוס זיתי טאסוס מגולענים
- – מלח , פלפל לבן
- – ענף טימין
אופן ההכנה:
יוצקים לסיר רחב 2 כוסות מים מוסיפים טימין,שום ושמן אבוקדו Avocadoil.
מניחים תחתיות ארטישוק בסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שהמים מתאדים ותחתיות הארטישוק עטופות בשמן האבוקדו Avocadoil.
מועכים בעזרת מזלג, מתבלים, מוסיפים זיתי טאסוס ומעבירים לצלחת הגשה.
ניתן לעטר את המנה בחופן עלי ארוגולה קצוצים.
.
מתכון דג פורל עם שמן אבוקדו
.
פורל טנדורי ולצידו סלט מלפפונים צנוניות יוגורט ושמן אבוקדו
- 4 פילטים של פורל
- 1 כף כמון
- 1 כף כוסברה טחונה
- 2 כפות משחת ג'ינג'ר
- כפית משחת שום
- 1 כפית פלפל קאיין
- 1 כפית קינמון
- כפית הל
- מיץ מ 4 יחידות ליים
- 2 מיכלי יוגורט
- שתי צנוניות פרוסות דק
- שני גבעולי בצל ירוק
- 3 כפות שמן אבוקדו
- חופן עלי כוסברה טרייה
- 1 מלפפון קלוף
- חצי שן שום
- חצי פלפל חריף
- 3 גבעולי נענע
אופן ההכנה –
משרים פילטים של דג במרינדת הטנדורי.
מחממים תנור לחום גבוה (180 מעלות) וצולים את הדגים כ- 10 דקות.
בקערה מערבבים את היוגורט, שמן האבוקדו ויתרת המרכיבים ומתבלים.
בצלחת הגשה מניחים מהרוטב ועליו את הדג.
.
מתכון פסטה עם פורל צרוב בעגבניות מיובשות עם תרד ושמן אבוקדו
- 4 פילטים של פורל
- שמן אבוקדו
- +24 כפות חמאה קרה
- חצי כוס עגבניות מיובשות
- 3 כפות יין לבן
- גרידת לימון
- צרור עלי תרד
- שום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פסטה רחבה מבושלת לפי הוראות יצרן
אופן הכנה –
מחממים מחבת עם חמאה ושמן אבוקדו. מטגנים פורל משני צידיו ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת שום, עגבניות מיובשות, יין לבן ומבשלים.
מוסיפים את התרד ומאדים אותו, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פסטה ומקפיצים ביחד.
מעבירים לצלחת הגשה ומניחים פילה פורל מעל , יוצקים מעט מהשמן אבוקדו ומגישים
.
על מפעל "תעשיות שמן פרי האבוקדו": המפעל החדש – הראשון בארץ והחמישי בעולם שמייצר שמן אבוקדו – תוכנן ועוצב לאפשר ייצור נרחב, ללא מגע יד אדם.
שמן אבוקדו למאכל, בקבוק 500 מ"ל
הפצה: ש. שסטוביץ בע"מ
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המזון
.
הפורל טנדורי גורם לי לחכות לארוחת החג. בעלי אמר שהוא מבשל הפעם
המתכונים נשמעים ונראים טובים.
ידעתי שאבוקדו בריא מאוד, אבל על השמן אבוקדו עוד לא שמעתי. מעניין..