ילדים אוהבים להיות במטבח, לעזור בבישול ובאפייה, להרגיש שהם יכולים להיות כמו גדולים ולהצליח.
בישול עם ילדים יכול להיות זמן איכות של קרבה ולימוד, ולתת לילדים ערך מוסף של אחריות ורצינות.
ייתכן שיהיו עיכובים בהכנה, ייתכן שיהיה יותר לכלוך, אך עם ההכוונה הנכונה והזהירות המתבקשת, כולם ייהנו מחוויה מעצימה.
לפניכם חמישה מתכונים אשר תיהנו להכין ביחד עם הילדים קדימה לדרך.
מתכון לזניה חלבית
מתכון קל ופשוט, שלוקח מספר דקות להכנה, והילדים ייהנו מהרכבת השכבות של דפי הלזניה בשילוב הרוטב האדמדם והעשיר ביניהם.
להכנת לזניה חלבית מערבבים יחד רוטב וגבינות על גבי עלי לזניה.
להכנת הרוטב תצטרכו : 3 עגבניות חתוכות לקוביות, רסק עגבניות, שמן זית, שום, 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות, מים ותבלינים.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל כ-3 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים קלות.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות גדול, 2 כפות סוכר, כף אבקת מרק, אורגנו, פלפל ומלח ומביאים לרתיחה ובישול לעוד כ-3 דקות על אש קטנה.
בקערה נפרדת מערבבים גבינות מסוגים שונים, רכות וקשות.
אפשר להוסיף זיתים קצוצים ופטריות, מעט אורגנו, שום, פלפל ומלח.
מסדרים שכבה של דפי לזניה בתבנית, עליה שופכים חלק מהרוטב, שוב שכבת דפים עם שכבת גבינות וכך הלאה.
מסיימים עם שכבת רוטב, עליה מפזרים גבינה צהובה מגוררת ומכניסים לתנור.
מתכון פסטה ברוטב עגבניות
אפשר להגיד די בבטחה שכמעט כל הילדים אוהבים פסטה, ובעיקר כשהיא מבושלת ברוטב עגבניות,
ומה יותר מהנה מלתת להם להכין אותה בעצמם?
הפסטה, מכל סוג וצורה, מתבשלת מעצמה במים רותחים, ולכם נשאר להכין רק את הרוטב שילדים אוהבים.
מטגנים בצל, שום, מוסיפים עגבניות קצוצות, כף אבקת מרק עוף ורסק עגבניות, פלפל, מלח וכף סוכר ונותנים לילדים לערבב את הרוטב המבעבע.
טועמים, משפרים ומוסיפים לפסטה המבושלת. גם כאן ניתן להוסיף כיד הדמיון והטעם : עשבי תיבול, ירקות, גבינות ועוד.
מתכון בורקס מדפי אורז ללא גלוטן
בורקס הוא מאכל קליל שמאוד אהוב על ילדים. כשמכינים אותו מדפי אורז, הוא אפילו ללא גלוטן, דל קלוריות ועדין במרקמו.
הנה גרסה לבורקס גבינה מדפי אורז, שילדים ייהנו למלא ולקפל ביצירתיות.
המתכון הפשוט והגאוני הזה מצריך רק קוטג', פירורי גבינה צהובה וביצה להכנת המלית.
את דפי האורז, שהושרו כמה דקות במים לריכוך, ממלאים בכף ממלית הגבינה וסוגרים.
מורחים קלות בשמן זית, מפזרים מעל שומשום או קצח ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך.
מתכון לזנייה גבינה צהובה אישית
את המאכל הנהדר הזה תמיד כיף להכין ועוד יותר להגיש כמנה אישית גם בתור בישול עם ילדים.
זוהי לזניית גבינות האפויה בתבניות חרס קטנות או בתבנית שקעים של מאפינס.
נותנים לילדים להניח דפי לזניה חתוכים בשקעים,
עליהם שופכים רוטב שהוכן מגבינות לפי בחירה, עגבניות, עשבי תיבול, שום וכל תוספת שרוצים.
מגרדים גבינה צהובה מעל ומכניסים לתנור עד שהגבינה משחימה תוך 10 דקות בערך בחום של כ-200 מעלות.
מתכון לחמניות חלה ממולאות גבינה
אין ילד שלא אוהב ללוש בצק, וגם רוב המבוגרים יודו שיש בכך הנאה גדולה.
את הבצק מכינים בערבוב קמח, חלב, חמאה, שמרים, מלח וסוכר ומשאירים להתפחה.
זו הזדמנות נהדרת להראות לילדים כיצד הבצק משנה את גודלו בתוך שעה וחצי.
מהבצק התפוח יוצרים עם הילדים כדורים, בתוכם מניחים קוביית גבינה צהובה או בולגרית,
ומגלגלים שוב לכדור סגור.
את כדורי ההפתעה הללו משאירים לתפוח שוב, ואחר כך הם נכנסים לתנור לכ-20 דקות,
עד להזהבה יפה.