את הארנצ'יני פגשתי לראשונה כשאכלתי לפני כמה שנים במסעדת פרנצ'סקה בראשון לציון,
מאז חיפשתי איך להכין ארנציני מתכון טוב מספיק.
עד אז לא אכלתי בכלל פטריות אבל אני זוכרת שישבתי עם בן הזוג שלי לארוחת בוקר,
והגישו לנו כדורים מטוגנים בציפוי פריך של פירורי לחם, מילוי של אורז רך ונימוח
בשילוב גבינות יחד עם רוטב יוגורט כלשהו ואני זוכרת שחויתי חגיגת טעמים קסומה בפה עם כל ביס.
ביקשתי כמובן עוד מהדבר הזה ומאז, בכל מקום שבו יש ארנצ'יני, אני מזמינה. התאהבתי.
עם הזמן החלטתי שאני מחפשת מתכון מוצלח לארנצ'יני, וחיפוש קל בגוגל
הוביל אותי לבלוג של אריאלה פיקסלר, שבמקרה היא חברה טובה ,
בלוגרית מוכשרת ובשלנית אלופה בחסד,
ששיתפה את המתכון המופלא שלה לארנצ'יני בבלוג שהיה לה בתפוז ולצערי כבר לא פעיל היום (חייבת לתת קרדיט!) .
כמובן שהכנתי אותם כבר אז, יצא מדהים, ומאז בכל פעם שנשאר לי אורז שהילדים לא אוכלים,
רגע לפני שהוא מתייבש ומתקלקל אני מוסיפה לו את הרכיבים, גבינות ומטגנת.
והפעם, החלטתי לאתגר את עצמי – להכין את הארנצ'יני במילוי של גבינת שמנת נפוליאון בטעם בצל.
אני הולכת לשתף איתכם את המתכון של הדבר הטעים הזה.
אני רק חייבת להזהיר מראש – הכנתי כמה פעמים את הארנצ'יני – כדורי אורז וגבינה,
למפגשים עם חברים ולקח בדיוק 10 שניות עד שחיסלו את כל המגש. לא משנה כמה הכנתי. אז קחו בחשבון.
זו הגרסה שלי לארנציני מתכון .
מבחינת אורז – הכי טוב זה אורז לריזוטו שהוא מעט מעוגל ויותר רך,
אבל אני עירקית ועירקים אוהבים לאלתר במטבח אז כמו שכתבתי, אני משתמשת בדרך כלל בשאריות של אורז,
למעט מקרים שבהם אני מתכווננת. ואז אני מכינה את המתכון עם אורז ריזוטו. וחמאה.
מבחינת שאריות האורז – אם הוא מעט יבש, פשוט מערבבים אותו היטב עם החומרים ומוסיפים מעט מים והוא מתרכך.
אז המצרכים הם ארנציני מתכון :
- 2 כוסות אורז מבושל
- 50 גרם חמאה מומסת
- ביצה
- קמח תפוחי אדמה – 4 כפות
- גבינה בולגרית\פטה מגורדת – 200 ג'
- 10 זיתי קלמטה מגולענים
- 1 שן שום כתושה או קוביה של שום כתוש קפוא
- כפית מלח
- מעט פלפל
- כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת
- גביע גבינת נפוליאון שמנת – בצל
- פירורי לחם
- גבינת פרמז'ן מגוררת – חצי כוס – אפשר גם גבינת פיקורינו
- פטריות מקופסת שימורים – קצוצות
(אם אתם אוהבים, לי יש שריטה ואני אוהבת אותן מאוד, אפשר גם עם פטריות טריות). - שמן לטיגון עמוק
במידה ואתם מכינים אורז ריזוטו, הוא דורש הרבה יותר מים מאורז רגיל.
הכנת תערובת הארנציני
מבשלים את האורז מראש על אש קטנה עם חמאה מומסת ו-3 כוסות מים,
לתוך הסיר מוסיפים תוך כדי בישול עוד 2 כוסות מים,
מוסיפים מעט מים כל כמה דקות ומערבבים, עד לקבלת אורז רך.
לאחר מכן מוסיפים חצי כפית מלח. האורז צריך לצאת מבושל ומעט רך אבל לא מכובס.
ייתכן והוא יצא לכם קצת דביק, זה בסדר. גם ככה הבלילה הולכת לקבל את הגבינות, הביצה ויתר המצרכים.

במידה ויש לכם אורז מוכן, מוסיפים לו את החמאה ומעט מים ומבשלים בסיר על אש קטנה עד שהאורז מתחמם ומתרכך.
מצננים את האורז לשעה לפחות עד שיתקרר או שמכניסים אותו למקרר.
שופכים את האורז לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עם כף או עם הידיים.
מוסיפים את הגבינה הצהובה, הפטה וגבינת הפרמזן, את המלח, פלפל ושום וממשיכים לערבב.
לוקחים חצי כוס של פטריות וקוצצים אותן לחתיכות בגודל של 30-40 מ"מ.
את הזיתים – לא חובה , רק אם אתם אוהבים, קוצצים גם לחתיכות קטנות.
מוסיפים לתערובת.
מערבבים הכל יחד עד לקבלת בלילה אחידה. אפשר להוסיף עוד גבינות שיש בבית – קשות.

הכנת כדורי הארנציני
אחרי שהבלילה מתייצבת מעט, מכניסים אותה לרבע שעה לפריזר או לחצי שעה – שעה במקרר.
לוקחים חופן מהבלילה, מכדררים ויוצרים כדור בגודל של כ-3-4 ס"מ.
עושים חור עם האצבע במרכזו ושמים חצי כפית של גבינת נפוליאון שמנת בטעם בצל.

סוגרים מהצד את הקצוות של הכדור, טובלים בפירורי לחם ומניחים בצד לקראת טיגון.
במידה והבלילה נוזלית מדי, אפשר להוסיף לפי הצורך את קמח תפוחי האדמה,
עד שהיא הופכת מספיק יציבה כדי שתוכלו לעבוד איתה. אני אוהבת להוסיף גם 2 כפות קמח תפוחי אדמה לפירורי לחם,
גם כשאני מכינה שניצלים, הקמח תפוחי אדמה מוסיף קריספיות לבלילה.
פירורי לחם – בזמן הכנת המתכון נתקעתי בלי פירורי לחם בבית אז לקחתי פרוסות בגט,
חיממתי אותן 5 דקות על גריל בתנור כדי לייצר צנימים וטחנתי בבלנדר.

מכינים את כל הכדורים, מצפים בפירורי לחם ואפשר לשים במקרר לרבע שעה או ישר לטגן.

בסיר טיגון עמוק מחממים שמן בגובה של כ-3-4 ס"מ. כאשר השמן חם מכניסים את הכדורים לתוכו ,
מטגנים בסביבות 3-5 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים ומשחימים מעט.
מומלץ לבדוק כדור אחד לפני שעושים את כולם כדי להעריך את זמן הטיגון. על אש בינונית.
הכנת רוטב בשביל ארנציני מתכון –
הארנצ'יני טעימים ביותר גם כשמכינים אותם ככה, כמו שהם,
אני בדרך כלל מכינה כמות גדולה ומקפיאה אותם ומחממת בתנור לפי הצורך.
גם הילדות משוגעות על זה.
אני מצאתי שהכי טעים זה עם רוטב שעשוי מגביע יוגורט ביו לא ממותק,
חצי שן שום, וקוביה של בזיליקום קצוץ קפוא של דורות
או שתקצצו בזיליקום, מה שבא לכם, אני אוהבת קיצורי דרך וזה לא פחות טעים.
אפשר להוסיף את השום והבזיליקום לנפוליאון גבינת שמנת בצל .
השילוב של המליחות של הארנצ'יני יחד עם הפטריות והגבינות והמלית שנימוחה בפה,
יחד עם היוגורט עם הבזיליקום שיוצר איזשהו טויסט מרענן, קטלני ביותר.
אפשר גם להכין סלסת עגבניות מעגבניות מגורדות, מעט מלח, שום וטיפה בזיליקום קצוץ.

בתיאבון!