מתכון עוגת שוקולד במיקרו תוך 7 דקות – מתכון מוצלח מאוד שקיבלתי מחברה,
שהולך מצוין אפילו עם קמח כשר לפסח (קמח מצה תופח של אוסם) – עוגה שילדים אוהבים!
עוגה שמכינים כשחברים מתקשרים ואומרים שהם "תוך 10 דקות קופצים לבקר"..
אז אין צורך להכנס לפאניקה, פשוט לעקוב אחר הדברים ולהכין.
היא אפילו יוצאת טעימה..
החומרים לתבנית בקוטר של כ25 ס"מ,
אפשר להשתמש בקערת פיירקס מרובעת ושטוחה יחסית, או לקנות בחנות למוצרי בישול ואפיה תבניות חד פעמיות עגולות מקרטון שיהיה בבית למקרה הצורך. עולות כ3-5 ש"ח לתבנית חמודה ואני תמיד קונה כמה שיהיו בבית כשבאים זוג\2 זוגות חברים ולא רוצים להתחיל להכין תבנית גדולה של עוגה.
אפשר גם בקערה שטוחה שנכנסת במיקרו.
חומרים של עוגת שוקולד במיקרו מתכון
3 ביצים
4 כפות קקאו או 6 כפות שוקולית
כוס סוכר
כוס קמח
1 שקית סוכר וניל
1 אבקת אפיה
חצי כוס שמן
1 כוס מים רותחים
מערבבים לפי הסדר בקערת פלסטיק או זכוכית, את החומרים באמצעות כף.
מערבבים את הביצים עד שהביצים הופכות לצבע אחיד, ואז מוסיפים את הקקאו, הסוכר, הקמח, סוכר וניל ואבקת אפיה, ואת השמן.
כל פעם מערבבים כל דבר שהוספנו עד לקבלת בלילה אחידה , חשוב לוודא שלא יהיו גושים.
מוסיפים עד השמן!!!!!
אח"כ שופכים את התערובת לתבנית או קערה שטוחה , אפשר לשמן קלות עם תרסיס שמן או חמאה, שימו לב שבחרתם תבנית בגודל שיכול להסתובב במיקרוגל.
מעל הכל שופכים חצי כוס עם מים רותחים.
מכניסים למיקרוגל ל-5 דקות על חום גבוה.
הכל תלוי בעצמת המיקרו, אם יש לכם מכשיר מיקרו חזק במיוחד רצוי לנסות לשים במשך 3 דקות ולראות איך זה מגיב,
העוגה יוצאת די אוורירית ורטובה.
במיקרוגלים מסוימים יהיה צורך ב7 דקות אפיה.
אופים עד שהעוגה מקבלת מרקם אחיד של עוגה.
משאירים להצטנן בחוץ כ-5 דקות.
אם יצאה לכם עוגה שנראית קצת רטובה למעלה או אפויה חלקית, תכניסו את העוגה לעוד דקה או שתיים, ותבדקו אותה כל פעם.
לא תמיד פני השטח של העוגה נראים אחידים מדי, אז אפשר להפוך אותה כשמגישים ולפזר מעט אבקת סוכר או להוסיף שכבת קצפת מעל.
במידה ותרצו רוטב שוקולד , אפשר למרוח מעדן דני שוקולד, או להכין רוטב שוקולד מ- 100 גרם שוקולד מריר שממיסים עם חמאה וחצי כוס מים רותחים (אפשרי בכוס במיקרו).
את הרוטב שופכים מעל העוגה ומגישים חם..
.
יוצאת עוגה זוועתית אל תכינו אותה!!!
אולי לא הכנת נכון או לא שמת מספיק זמן במיקרו..
אני מכינה אותה די הרבה ואנשים לא מאמינים שהיא במיקרו, היא יוצאת ממש טעימה..
אבל זה ענין של טעם אולי.
האמת מוצלחת
הכנתי את העוגה — יצאה סוף ממש משהו .
שמתי בתבנית סיליקון למיקרו בצורת שושנה,אנשים לא האמינו
כן היא בהחלט מעולה, בין אם תוסיפי לה ציפוי שוקולד או אפילו שכבת קצפת..
אחלה עוגה – תודה רבה!
היי אפשר להקטין את הכמויות בחצי לדוג':
1.5 ביצים
2 כפות קקאו
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח
חצי א.אפייה
חצי סוכר וניל
רבע כוס שמן
וחצי כוס מיים רותחים
יילך לי?כדאי לי? תענו מהר
נראה לי שכן זו אותם כמויות כך שזה סבבה רק בקשר לביצים 1.5?!!! לא חבל על החצי ביצה שנשארה???????
אפשר להשים במקום סוכר וניל תמצית וניל?
כן
מצוין
לא הבנתי, במתכון כתוב 1 כוס מים ובהסבר כתוב חצי כוס מים אשמח להסבר, תודה
במתכון כתוב כוס מים רותחים ובאופן ההכנה חצי כוס. מקווה שיצליח לי כי שמנו כוס מים רותחים ):
כמה חמאה צריך לרוטב?
אל תכינו את העוגה הזאת עשיתי בדיוק כמו שאמרת ויצא לי נוראי הכל ספוגי ורטוב שמתי בדיוק את הכמויות והכל ועדיין יצא נורא כמעט גם הרוטב אני מצטערת אבל את העוגה הזאת אני לא אכין שוב!
הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהים אני ממליצה לעשות את זה
הכנתי אותה והיא מעולה שמים כוס מים רותחים
+שמנת מתוקה ופודיג וניל מעולה
עזרה בבקשה
לגבי כמות המים חצי כוס או שלם? כתבת את שניהם ולא ברור לי.
בנוסף אני שופכת ממש על הבלילה בתבנית בלי לערבב? ????
כן שופכים על הבלילה כוס מים בלי לערבב.