ערוץ הופ! מציג לוח שידורים חגיגי לכבוד שבועות וגם מתכון פשוט להכנה לעוגת גבינה שילדים אוהבים לשבועות
מתכון לעוגת גבינה לשבועות – עוגה קלה ופשוטה להכנה שתגרוף מחמאות בקרב מבוגרים וילדים עם מרקם נימוח ועדין.
עוגת גבינה אפויה מתכון שתוכלו להכין עם הילדים או בעצמכם!
איכשהו בשנים האחרונות שבועות הפך להיות חג הגבינות. במפגשים משפחתיים מוגשים שלל מאפים, עוגות ומנות על בסיס גבינות.
הכנת עוגת גבינה נראית כמו פעולה מורכבת ומסובכת, אבל בשביל זה אנחנו כאן כדי להוציא מכם את החשש ולתת לכם מתכון קל, פשוט וטעים מאוד שיכול להיות בתור עוגת גבינה חגיגית לאירועים או עוגת גבינה לאכול בבית בסוף שבוע עם הילדים.
מה שבטוח, לא נדרש מכם שום נסיון קודם באפיה ובבישול, רק לעקוב אחר ההוראות ולבצע.
איך מכינים עוגת גבינה?
מצרכים:
- 2 ביצים
- 1 חבילת פתיבר לבחירה או וניל או שוקו ואפשר גם עוגיות לוטוס שיש להן טעם קרמלי נהדר.
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 גביע שמנת מתוקה.
- גביע של גבינת שמנת .
- גבינה לבנה – גביע – עדיף 9%.
- אינסטנט פודינג וניל .
- תבנית עגולה .
לקישוטים בסוף:
סוכריות גומי, תותים , בננה, שוקולד מגורד וכל העולה על דעתכם.
ליצירת בסיס לעוגה:
לוקחים את עוגיות הפתיבר, מפוררים בידיים ואפשר גם לטחון אותן במעבד מזון עד שיהיו פירורים.
במידה ומעבד המזון שלכם חזק וקוצץ את העוגיות לפירורים דקים, קחו אחר כך 3-4 עוגיות,
ותפוררו אותם בידיים כדי לייצר מעט פירורים עבים יותר שיהיו קראנצ'יים בפה אחרי האפיה.
בקערה שופכים את החמאה המומסת אחרי שחיממנו אותה כדקה במיקרו.
לאחר מכן שופכים את הפירורים אל תוך הקערה ,
ומערבבים עד לתערובת אחידה שאותה משטחים על גבי תבנית משומנת עם ספריי שמן.
מכניסים למקפיא ל 10 דק' על מנת שהתערובת תתייצב
הכנת מלית לעוגת גבינה אפויה:
מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הפודינג הוניל , הגבינות והביצים.
מכניסים את המלית לתוך הבסיס ו מכניסים לתנור ל 15 ד"ק ראשונות ל 170 מעלות ולעוד 30 דק
ל- 140 מעלות.
לאחר מכן מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות להקפאה על מנת שהעוגה תתייצב.
לקישוט העוגה:
אפשר להכין קרם מאינסטנט פודינג וניל בשילוב עם כוס חלב ו-1 שמנת מתוקה שמערבבים יחד במיקסר,
על הקצפת מניחים איזו תוספת שבוחרים בננות חתוכות, נחשי גומי, שוקלד מגורד .
עם זאת, העוגה הזו טעימה גם בלי שום תוספות, בלי קצפת, כמו שהיא.
חג שמייח!