עוף בתנור זה אחד המאכלים הקלאסיים, הכי פשוטים וקלים להכנה בין אם מדובר בארוחת צהרים, ארוחת ערב עם חברים, או ארוחת חג.
פשוט מערבבים את התיבול והרכיבים, מכניסים לתנור וזהו! 5 מתכונים מנצחים ופשוטים לעוף בתנור שכל אחד יכול להכין בקלות!
עוף בתנור זה אחד המאכלים הכי בסיסיים שיש מבחינתי, זה מזכיר לי תמיד את הילדות שלי, את הבית, את סבתא שלי זכרונה לברכה ובעוד אני רואה רבים מחבריי (לרוב מעדות אשכנז) מתלהבים בטירוף מעוף פשוט במסעדות, אני פחות מתרגשת כי זה אוכל שאני גדלתי עליו בבית.
מבחינתי עוף בתנור זה אחד המאכלים הכי "פשוטים" להכנה לארוחת צהריים או ערב, אני פשוט מניחה עוף בתבנית, מתבלת, מוסיפה קצת ירקות, שעה בתנור וזהו! זה מוכן!
"אוכל לעצלנים" כמו שאני קוראת לזה לפעמים, אבל האוכל הזה הוא הכי טעים, משביע , מנחם ומחמם את הלב והבטן שיש.
אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות והגעתי עם לא מעט ידע מהיצמדות לאמא שלי וסבתא שלי זכרונה לברכה במטבח ונראה לי שזה עובר בגנים.
היצירתיות הזו שבאה יחד עם בטחון, חוסר הפחד לאלתר ולהצמד למתכון, לתבל "לפי העין" – דבר שהיה גורם להרבה אנשים סביבי לא פעם להרים גבה ולהלחץ. אבל יש לך איזשהו בטחון שמגיע עם השנים מתוך הניסיון שאת כבר יודעת מה הולך עם מה ומה מתאים ומשהו בתהליך האפיה גורם להכל להתערבב יחד וליצור טעמים נפלאים שמשתלבים יחד.
הכנתי כאן לקט של מתכונים לעוף בתנור שתוכלו להכין בבית לכם, לילדים, לארוחה חגיגית.
אחד היתרונות של עוף בתנור הוא שגם ביום יומיים שאחרי אפשר לחמם אותו בתנור ובד"כ אם יש קצת רוטב הוא ישאר פריך ועסיסי.
הסוד שלי הוא להשאיר לעוף תמיד קצת מים ולהפוך אותו בשלבים שבהם הוא מתחיל להיות מוכן, כל כמה דקות, כך שהוא שומר על העסיסיות שלו ומאוד רך מבפנים.
מתכון – עוף בתנור ברוטב סויה, שום ודבש
אחד המתכונים המנצחים שלי. כשאני רוצה להרשים או כשאנשים שיקרים לי באים לאכול, אני מכינה את העוף הזה.
אם יש לכם זמן, מומלץ להשרות שעה לפחות במרינדה בתוך קערה את חלקי העוף.
אני עוטפת את החלק העליון בניילון נצמד ומנערת כל רבע שעה כדי שהנוזלים והטעמים יתערבבו עם העוף.
רכיבים לכמות של 6-10 חלקי עוף – כנפיים\ירך\שוקיים:
- חצי כוס רוטב סויה
- אפשר להוסיף גם 2 כפות טריאקי
- חצי כוס דבש
- 3 שיני שום כתושות
- כף רוטב צ'ילי מתוק- אם אתם אוהבים שהאוכל מעט חריף וזה לא עבור ילדים אפשר להוסיף גם 2.
- רבע כוס שמן זית.
הוראות הכנה
מחממים תנור על גריל אפיה בחום של כ-200 מעלות
מערבבים את כל החומרים בקערה עד שהשמן מתערבב גם.
מכניסים לתוך הקערה את חלקי העוף ומערבבים.
אם יש לכם זמן תכניסו למקרר, אם אתם לחוצים, גם רבע שעה במקפיא תתן את אותו האפקט, אבל לא מעבר וכדאי לערבב כל כמה דקות את התערובת.
אפשר להכין את העוף הזה עם ירקות בתנור כשהכל יחד באותה התבנית. המיצים של העוף מתערבבים עם הרוטב והירקות והכל מקבל את הטעם והארומה.
בתבנית משומנת או עם נייר אפיה מפזרים את העוף, שופכים מעליו את הרוטב. מוסיפים ירקות חתוכים (או שלא) – תפוח אדמה, גזר, בצל חתוך לרבעים, אני אוהבת להוסיף גם חצי גמבה בחתיכות דקות ולפזר בין הכל. אפשר להוסיף ירקות לפי מה שאתם אוהבים אבל לא כדאי ירקות עם טעמים דומיננטיים מדי כדי לשמור על הטעם של הרוטב. קוביות בגודל של 2-3 ס"מ.
מוסיפים מעל הכל כוס מים פושרים ועם הידיים מערבבים את כל הבלילה עם הירקות.
מכניסים לתנור לשעה במדף האמצעי כשהתנור על מצב גריל (כלומר מלמעלה), הופכים כל 10 דקות את העופות ומערבבים את הירקות ברוטב. שימו לב שאחרי חצי שעה בערך הירקות נורא מתרככים אז שלא יתפרקו לכם לגמרי.
עוף בתנור – עוף בברביקיו
אחד המתכונים היותר פשוטים שיש.
אותו תהליך רק שלרוטב משתמשים ברוטב ברביקיו מוכן, אני אוהבת את הרוטב של אוסם. יש גם את היינץ שהוא בסדר, תלוי מה אתם אוהבים.
הרוטב הזה הולך הכי טוב עם כנפיים לדעתי. אפשר גם חלקי עוף אחרים.
מוסיפים מעט מלח, פלפל, אפשר להוסיף גם כף סויה. צריך בערך חצי בקבוק של רוטב ברביקיו בקערה, להוסיף רבע כוס שמן זית וכוס מים פושרים ולערבב הכל. הרוטב ברביקיו מאוד מרוכז.
העוף הזה יוצא טעים גם עם תפוחי אדמה ובצל , למרות שהוא נהדר גם בשילוב של אורז. מומלץ כן לשים לפחות 2 בצלים שיוסיפו לארומה ולטעם.
עוף בתנור מצופה בקורנפלקס ופירורי לחם
אם הילדים שלכם עושים בעיות לאכול עוף אבל טורפים שניצלים, הנה מתכון מצויין.
אני אוהבת להכין אותו רק עם שוקי עוף ולהפוך אותם על גבי העצם.
לוקחים את השוקיים, מסירים את העור. עם סכין חדה חותכים את כל שאריות השומן והחלקים שצמודים לעצם בחלק התחתון ומפרידים בעדינות את הבשר מהעצם אבל רק עד החלק העליוון מבפנים כך שתוכלו למשוך טיפה את הבשר ולהפוך אותו כך שבעצם העוף הפוך , על מקל והבשר פונה כלפי מעלה.
טורפים בקערה ביצה, חצי כפית מלח, חצי כפית חרדל דיז'ון
בקערה שניה שמים קמח, פירורי לחם ואני אוהבת לטחון קורנפלקס בבלנדר או ביסלי גריל ולהוסיף לתערובת יחד עם מעט שומשום. זה נותן תיבול נפלא.
בתבנית מניחים נייר אפיה, אוחזים בעצם וטובלים את השוקיים בבלילת הביצה ולאחר מכן בתערובת הציפוי.
מניחים בתבנית, אופים כ-20 -30 דקות על חום של 200 מעלות , הופכים כל כמה דקות ובודקים כשהעוף מוכן.
מגישים עם צ'יפס או תפוחי אדמה.
עוף בתנור בכלי חרס עם ירקות ויין לבן
במיוחד בימי החורף אני אוהבת להכין עוף בתנור בתוך כלי חרס שהוא כמו סוג של טאג'ין. אני אוהבת להשתמש ביין לבן – בד"כ כשבאים אורחים ונשאר יין, אני לא זורקת ושומרת במקרר, גם אם הוא כבר לא טוב לשתיה הוא מעולה לבישול ובמהלך הבישול בחום הגבוה הכל מתערבב עם הטעמים.
תוך שעתיים נוצרת בתוך הטאג'ין ארומה מדהימה עם מה שלא תשימו שם ומתקבל עוף רך, טעים ועסיסי מאוד.
המתכון שלי לעוף עם ירקות הוא :
מצרכים
- 6-10 שוקי עוף – אני אוהבת להשתמש בשוקיים יותר כי הם יוצאים ממש רכים אבל אפשר להשתמש גם בחלקי עוף אחרים.
- 2 בצלים
- 2 תפוחי אדמה
- 4 גזרים
- 2 קישואים
- בטטה
- אפשר להוסיף עוד ירקות אבל שימו לב שהם לא עם טעמים דומיננטיים מדי.
- כוס יין לבן מכל סוג
- מעט טימין
- מעט רוזמרין
- כפית גרגירי פטרוזיליה
- מעט פלפל שחור גרוס
- כף מלח
- כוס מים
- רבע כוס מיץ לימון סחוט
מערבבים הכל יחד, מכניסים לתנור לשעתיים בטאג'ין, בחום של 180 אחרי שעה לתת ערבוב קל ולראות את מידת העשיה ואיך היא לטעמכם. יש שיעדיפו להוציא אחרי שעה וקצת.
אפשר גם לאפות בתבנית רגילה ולעטוף בנייר כסף עם 2-3 חורים.
עוף בתנור – המתכון הקלאסי
כשאמא שלי מזמינה לארוחת ערב ו"נופלים" עליה עוד אורחים על הדרך, בדרך כלל היא מכינה את העוף בתנור הקלאסי שלה שלוקח בדיוק 5 דקות להכין אותו.
מניחים בתבנית גדולה על גבי נייר אפיה את חלקי העוף,
חותכים קוביות של תפוחי אדמה וגזר
חותכים 2 בצלים
תיבול:
אמא שלי בד"כ משתמשת בפפריקה מתוקה, אני מעדיפה להשתמש בתבלין של על האש שהוא מרוכז בטעמים עשירים שמשתלבים נפלא עם המיצים של העוף בתנור.
אני מפזרת מעל את כל התבלינים ולאחר מכן מערבבת :
- תבלין לתיבול על האש
- מעט פלפל
- מלח גס – כף וחצי – לפזר על כל התבנית
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית אבקת שום
- מעט כורכום
- גרגירי פטרוזיליה
- מעט בזיליקום מיובש (מגיע כמו אורגנו)
- מעט טימיןגם פה מערבבים הכל עם הידיים, מוסיפים כוס מים לתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות בערך ואופים כ-40-60 דקות. גם כאן הופכים את העוף כל רבע שעה ומערבבים את הירקות. אין פספוסים עם המתכון הזה..
מוזמנים להוסיף מתכונים שלכם בתגובות ולשתף!