מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים שכבות או קיש בטטה וגבינות – מתכון מצויין לקיש חגיגי לחג שבועות או סתם לארוחת ערב מפנקת.
גם אם אתם מאלה ששילוב המילים – "מתכון" ו- "קיש" – מכניסים אותם ללחץ, אין לכם מה לחשוש, זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים וגם אתם יכולים להוציא מנה משובחת כמו של מאפיה בקלות!
זהו אחד המתכונים הטעימים והקלים להכנה, כשהשילוב של פרוסות הבטטה עם המתיקות שלהן יחד עם המליחות של גבינת העיזים האפויה בשילוב של עוד גבינות ומרקם נימוח בפה, יוצרים יחד הרמוניה של טעמים ומרקמים.
את הבטטה חשוב לחתוך לפרוסות דקות ולבשל אותן לפני ההכנה בסיר עם מים רותחים על מנת לרכך את הבטטה, שלא תמיד נאפית כמו שצריך במסגרת קיש.
תוכלו לחתוך את הבטטה כפרוסות או כקוביות קטנות בגודל של כ-1 על 1 ס"מ, כך שהן יתרככו במהלך האפיה, יספגו את הטעם של הגבינות שעוטפות אותן והגבינה תספוג את הטעמים של הבטטה, מובטחת חויה קולינרית מדהימה!
את המתכון שיתפה איתנו מירי אברהם בתחרות מתכונים לשבועות שעלתה באתר 2BMOMMY, והנה הוא לפניכם!
חומרים לבצק קיש :
200 ג' חמאה
2 חלמונים
2 כוסות קמח
קורט מלח
- למלית:
4 בטטות בינוניות - 2 גלילי גבינת עזים
- 2 ביצים
- 1 גביע גבינה לבנה 9%
- כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 מיכלי שמנת לבישול 10% או 15%
מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים אופן הכנה:
מקלפים את הבטטות ומבשלים בסיר כ-20 דק' עד להתרככות. מעבירים לקערה, מועכים למחית חלקה ומניחים מעט לצינון.
שמים את החמאה בקערה, מרככים אותה מעט במיקרו, מוציאים ומוסיפים קמח, חלמונים ומלח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
משמנים תבנית בקוטר 26 (או 28 וזה יצא נמוך יותר)או בשטח דומה(בתבנית מרובעת זה יוצא בערך 23X23),
משטחים את הבצק בתבנית.
להכנת מלית הקיש : פורסים את הגליל הראשון של גבינת העזים לעיגולים לא עבים ומניחים בתפזורת על הבצק.
לוקחים כמחצית מכמות מחית הבטטות ומשטחים מעל שכבת גבינת העזים.
פורסים את הגליל השני של גבינת העזים לעיגולים לא עבים ומניחים בתפזורת מעל שכבת הבטטות.
לוקחים את יתרת מחית הבטטות ומשטחים מעל שכבת גבינת העזים.
שמים בקערה את השמנת , הגבינות והביצים ומערבבים היטב, שופכים על שכבת הבטטות,
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20-30 דק'.
אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת מעל או קצת גבינת פרמז'ן.
נשמע מתכון מעולה גם לארוחת בוקר או בראנץ' ולא רק לחג השבועות, פרוסת קיש כזו ממש משביעה על הבוקר ואין צורך בנשנושים עד הצהרים, תודה!