מתכון קינוח לחג – קינוח חגיגי ביותר וטעים להפליא של קרפ עם קצפת ודובדבנים ברוטב יין אדום –
זהו מתכון מצוין שזכיתי איתו בתחרות אפיה של השף הלבן לפני כמה שנים.
אפשר להכין את המנה גם בפסח עם קמח תפוחי אדמה בקרפ וכל היתר כרגיל.
להכנת המרנג:
- 3 חלבונים
- חצי כוס סוכר
- כף קורנפלור
- 2 כפות אגוזים קצוצים
- חצי כוס דובדבנים מסוכרים חצויים.
מקציפים את החלבונים עד שמתחילים להיהפך לקצץ לבן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
כאשר הקצף מתייצב מוסיפים את כף הקורנפלור, הדובדבנים והאגוזים תוך כדי בחישה איטית עד שכל החומרים מתערבבים.
יוצרים עיגולים בקוטר של כ- 10 ס"מ ע"ג נייר אפיה, יש לדאוג שהעיגולים יהיו שטוחים מאחר ובמהלך האפיה המרנג תופח.
אופים בחום של 120 מעלות למשך כשעה, עד שמשחים ומתקשה.
מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת רוטב הדובדבנים – מתכון קינוח חגיגי :
- 3/4כוס דובדבנים משומרים (רצוי מצנצנת)
- חצי כוס מיץ דובדבנים
- כף קורנפלור
- 3 כפות סוכר
- חצי כוס יין אדום
- 50 גרם חמאה
בסיר קטן על אש קטנה שמים את החמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את יתר המצרכים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
ממשיכים עם מתכון קינוח לחג – להכנת הקרפ:
החומרים מספיקים לכ-8 קרפים
- חצי כוס קמח מנופה
- 2 ביצים קטנות
- חצי כוס חלב
- 50 גרם חמאה מומסת + כמות נוספת לטיגון הקרפים.
- 2 כפות סוכר
- סוכר וניל 1
- קורט מלח.
מכינים בלילה מהקמח, הביצים, החלב, החמאה המומסת והמלח. משהים כשעה לפני השימוש.
משמנים קלות מחבת טפלון גדולה. יוצקים למחבת כמות מהבלילה שתכסה את כל תחתית המחבת (שכבה די דקה אך עבה יותר מהחביתיות פנקייק המוכרות). אחרי כדקה, כשקצוות הקרפ מזהיבות, הופכים ומטגנים את צידן השני.
להכנת הקצפת :
מקציפים שמנת מתוקה עם חצי כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל עד ליצירת קצפת קשה ואחידה.
להגשת הקינוח:
לוקחים צלחת עגולה, במרכזה שמים את המרנג.
לוקחים שני קרפים ויוצרים בתוך כל אחד מהם שורה של קצפת במרכז, מפזרים מעט מרוטב הדובדבנים ומגלגלים לגליל.
לאחר מכן מניחים את שני הגלילים על גבי תחתית המרנג.
מפזרים מעל את רוטב הדובדבנים, ואת הדובדבנים עצמם.
מפזרים פירורי קוקוס מטוגן ואגוזים.
מוזמנים להפיץ ולשתף את מתכון קינוח לחג ולשמח עוד אנשים !