אם בא לכן השנה לפנק את האורחים שלכן או היכן שאתן מתארחות עם קינוחים מפנקים, מפתיעים וקלים להכנה, הנה כמה רעיונות לקינוחים אישיים בכוסות.
נכון שזה נראה מסובך וקשה אבל מנסיון, זה רק נראה ככה ולפעמים אפילו יותר פשוט מעוגה.

אם בא לכן השנה לפנק את האורחים שלכן או היכן שאתן מתארחות עם קינוחים מפנקים,
מפתיעים וקלים להכנה, הנה כמה רעיונות לקינוח שכבות – קינוחים אישיים בכוסות.
נכון שזה נראה מסובך וקשה אבל מנסיון, זה רק נראה ככה ולפעמים אפילו יותר פשוט מעוגה.
היופי בקינוחים אישיים בכוסות הוא שפשוט מסדרים את הרכיבים בשכבות
ואז זה נראה יפה מבחוץ ומי שאוכל נתקל בשילוב של מרקמים וטעמים שמשתלבים נהדר בפה.
ברגע שמשלבים פירות אפשר לשלב אותם עם שוקולד, קצפת , מוס, קראמבלס, פתיתי שוקולד,
רוטב ועוד מגוון שילובים.
מבחינת הגשה אפשר לקנות כוסות חד פעמיות שקופות מפלסטיק ליין.
יש כאלו שהן בצורת גביע וזה די מהודר. אפשר גם לעשות בתבניות קאפקייק אישיות מנייר
או כאלה מוכנות מנייר כסף. הכל הולך!
אם אתם מארחים אצלכם בבית כמות קטנה של אנשים, אתם יכולים להגיש בכוסות יין ,
זה אלגנטי וממש נראה טוב.
באחת הפעמים נתקעתי מעכשיו לעכשיו ופשוט שמתי את הקינוחים בכוסות חד פעמיות שקופות פשוטות.
את הכוסות סידרתי בתבנית חד פעמית שתפסה אותן וכך הן נשארו יציבות בזמן הנסיעה.
את הקצפת מומלץ לשים באמצעות מזלף לעוגות.
נתחיל מההרכבים והוראות ההכנה :
בננות מקורמלות– לוקחים כ-4 בננות, חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
מחממים במחבת חמאה- כ-50 ג', מוסיפים 2 כפות סוכר.
מערבבים את החמאה והסוכר עד שמתחיל לרתוח. מוסיפים את הבננות ומערבבים בעדינות כדקה.
מוציאים ומצננים.
קראמבל – לוקחים כוס קמח, חצי כוס סוכר חום, 100 גרם מרגרינה או חמאה.
מערבבים הכל יחד ביד או באמצעות מערבל עד שנהיים גושים פירוריים והעיסה אחידה.
מפזרים על נייר אפיה ומשטחים. מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
אופים כ-5-7 דקות עד שהקראמבל מזהיבים. מוציאים ומצננים ולאחר מכן מפוררים הכל ביד לתוך קערה.
קצפת – כוס חלב + כוס אינסטנט פודינג + מיכל שמנת מתוקה – חלבית או צמחית –
מקציפים הכל יחד כ-5 דקות עד לקבלת קצפת קשה ויציבה.
יש היום מבחר גדול של טעמים לפודינג –
שוקולד, שוקולד בלגי, ריבת חלב, פצפוצים, תות, בננה, כך שאפשר לערוך מגוון שילובים בטעם ובצבע ולהשתולל.
פצפוצי שוקולד – אני הכי אוהבת לקחת שוקולד מריר פשוט, של הפרה של עלית
ולגרד אותו בפומפיה. המרירות שלו משתלבת נהדר עם כל קצפת מתוקה.
רוטב פירות יער\דובדבנים – לוקחים חבילה של פירות יער קפואים,
או לחילופין קופסה של דובדבנים משומרים.
שמים בסיר כוס יין אדום, 4 כפות סוכר, 2 כפות קורנפלור, חצי כפית קינמון, את הפירות.
מרתיחים הכל יחד ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, לאחר מכן מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
מוס שוקולד "פשוט" – ממיסים 200 ג' שוקולד מריר במיקרו יחד עם מיכל שמנת מתוקה
(או מבשלים בפינג'אן, המיקרו יותר פשוט ומהיר).
מביאים לרתיחה ואז מערבבים היטב שלא יהיו גושים.
שמים בפריזר לשעה עד שמתקרר היטב.
לאחר מכן שופכים את הבלילה לקערה ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה, 2 כפות קקאו, כפית ברנדי.
מקציפים הכל יחד עד שמקבלים קרם יציב.
אפשר לעשות את אותו התהליך עם שמנת צמחית במידה ואתם צריכים להגיש קינוח פרווה,
זה אמנם יוצא קצת פחות יציב מבחינת הקצף אבל עדיין טעים, במיוחד עם השוקולד.
עוגת ספוג וניל או שוקולד – אופים בתבנית נפרדת עוגת טורט נמוכה בגובה של כסנטימטר וחצי.
אחרי שהעוגה נאפתה משאירים אותה לצינון ולהתקררות.
לאחר מכן חותכים באמצעות חותכן או כוס עיגולים קטנים ושמים אותם בתחתית הכוס של הקינוח כבסיס.
אם לא בא לכם להתאמץ, אפשר לקנות עוגת בראוניז מוכנה של עוגות הבית,
לפורר אותה לחתיכות ולשים חתיכות קטנות בתחתית כבסיס וגם כשכבה בהמשך.
תפוחים / אגסים מבושלים – לוקחים תפוח או אגס וחותכים לקוביות קטנות בגודל של סנטימטר בערך.
במחבת ממיסים 50 ג' חמאה, אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים 2 כפות סוכר וכפית קינמון.
מוסיפים את הפירות החתוכים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות עד שהפירות מתרככים. מצננים ומקררים.
רוטב שוקולד עשיר – ממיסים במיקרו או בפינג'אן 200 ג' שוקולד מריר,
חצי כוס חלב ו-50 ג' חמאה. מערבבים היטב עד שהכל נמס.
נשיקות מרנג – או שתכינו לבד מחלבונים או שפשוט תקנו בסופר, זה לא סיפור יקר.
מפוררים אותן והן נותנות מרקם קראנצ'י בין השכבות של המוס או הקרם.
ריבה / ממרח תמרים / שוקולד נוטלה / ריבת חלב
אם בא לכם להתפרע, אפשר בהחלט גם לשחק עם ג'לי ופירות וקצפת שזה תמיד שילוב מהמם.
קישוטים מומלצים :
גליליות, דובדבנים מסוכרים, קוביות קטנות של פרי, סוכריות צבעוניות לעוגה,
תותים, קוקוס, שקדים פרוסים, פתיתי אגוזים, סירופ מייפל, סירופ תות, סירופ שוקולד,
פירות יבשים למיניהם וכל העולה בדמיונכם!
קומבינציות מומלצות ושילובים מנצחים של קינוח שכבות :
ועכשיו, אחרי שנתתי לכם מגוון של "רכיבים", תוכלו למצוא פה הצעות לקומבינציות ושילובים.
1. בננה שוקולד – בננה, קצפת, קראמבל ורוטב שוקולד,
אפשר לשים בסיס בתחתית של בראוניז שוקולד מפוררים, השילוב של השוקולד עם הבננה לדעתי הוא מנצח.
2. פבלובה – קינוח שכבות חתיכות מרנג בתחתית, מעל שכבת קצפת,
מעל כף של פירות אדומים ברוטב, מעל שכבת קראמבל, מעל שוב קצפת ורוטב פירות,
אפשר לקשט בחצי תות או דובדבן מסוכר.
3. שכבות שוקולד – בתחתית שמים עוגת בראוניז\ספוג שוקולד,
מעל שכבת מוס שוקולד, שכבת קראמבל, שכבת קצפת ומעל רוטב שוקולד
4. קראמבל תפוחים \ אגסים – בסיס של עוגת ספוג, קצפת, קראמבל,
כף של תפוחים או אגסים מבושלים ברוטב חמאה וקינמון, שכבה קצפת ומעל קראמבל.
5. בננה תמר – עוגת ספוג וניל לבסיס, מעל מעט ממרח תמרים
(בערך כפית שאותה מורחים על בסיס הספוג) , קצפת, בננות מקורמלות, קצפת ונקודה של ממרח תמרים מעל.
6. ריבת חלב – בסיס של חתיכות מרנג מפוררות, מעליו שמים קצפת,
כפית ריבת חלב, קראמבל, קצפת ושוב מעט ריבת חלב, לקשט עם גלילית.
קינוח שכבות בכוס – מרנג, קצפת, דובדבנים ואננס:
בקיצור, נראה לי שהבנתם את הרעיון!
בתיאבון, ותהנו ואל תשכחו לשתף איך היה!