עם פתיחתה הרשמית של עונת הקיץ, להלן טיפים לאירוח קליל, קריר ומרענן והמלצות כיצד להפוך את האירוע שלכם לחגיגה קיצית מפנקת
טיפים של הפקת אירוע קטן בבית -צעונת הקיץ מביאה עימה שפע של אירועים- חתונות, מסיבות סיום שנה, ימי כיף לעובדים וכמובן אירועים משפחתיים משמחים. מזג האוויר הקיצי הוא הזדמנות לערוך אירוע בחצר הבית או בחיק הטבע, בתנאי כמובן שמתאימים את התפריט ואת האווירה לחום והלחות של יולי-אוגוסט.
חגית מור, מנהלת קייטרינג גוונים- מיזם עסקי-חברתי המופעל על-ידי נערות בסיכון, מביאה טיפים לאירוח קיצי, קליל ומרענן.
ימי הקיץ הם זמן נפלא לחגיגות- מסיבות סוף שנה, אירועי חברה וימי כיף לעובדים, וכמובן אירועים משפחתיים- חתונות, ימי נישואין וימי הולדת. את כל אלה כדאי לערוך באוויר הפתוח- בגינת הבית, על הגג, במרפסת או בחיק הטבע- ולנצל את אווירת החופש והנינוחות שמביאה עימה עונת הקיץ לאירוח קריר, קליל, מרענן ומפנק במיוחד.
"עונת הקיץ מוציאה את האירועים מאולמות סגורים אל האוויר הפתוח,
ומציעה אירוח בסגנון פחות מעונב ויותר קליל" אומרת חגית מור,
מנהלת קייטרינג גוונים- קייטרינג עסקי-חברתי המופעל על-ידי נערות בסיכון
"את המנות הכבדות והתבשילים החמים מחליפות מנות המבוססות על חומרי גלם טריים
המתאימים לעונה ובהם סלטים רעננים, פינגר-פוד (מסושי ועד מיני-קישים),
קינוחי פירות ושייקים צוננים. למעשה, לא רק התפריט באירוע משתנה,
גם אלמנטים אחרים הופכים מתאימים יותר לאירוח קיצי-
במקום ישיבה מסודרת סביב שולחנות עוברים לפינה ישיבה אלטרנטיביות,
את היין האדום בבר מחליפה בירה קרה מהחבית ועיצוב השולחנות מתבסס על פרחים, פירות וצבעוניות עזה".
עם פתיחתה הרשמית של עונת הקיץ, להלן טיפים לאירוח קליל,
קריר ומרענן והמלצות כיצד להפוך את האירוע שלכם לחגיגה קיצית מפנקת:
איפה: עונת הקיץ היא הזדמנות נהדרת לארח בחצר הבית, בגינה, על הגג או במרפסת.
בחירת המקום תלויה כמובן במספר האנשים המוזמנים ובאפשרויות העומדות לרשותכם.
אם יש לכם גג (פרטי או שייך לבניין) אפשר לקרות אותו ברשת צל ולקיים שם את האירוע,
אירועים קטנים יותר ניתן לערוך במרפסת, מה שייתן לכם גישה נוחה יותר למטבח ויקל על ההתארגנות וההגשה,
וכמובן אין כמו אירוח בגינה- בין אם בחצר הבית, בגינה פרטית או בפארק,
אולם במקרה כזה חשוב להיערך מראש ולהעמיד צלונים ושמשיות מעל פינות הישיבה.
אפשרות נוספת לקירור מרחבים גדולים יחסית היא לשכור מאווררים תעשייתיים ולמקם אותם מסביב למתחם האירוע.
עיצוב האירוע: אירועי קיץ המתקיימים בחצר או בגינה מאפשרים להחליף את הישיבה ליד שולחנות בישיבה אלטרנטיבית. פזרו במתחם האירוע פינות ישיבה 'לא מעונבות' כמו איזור זולה עם כריות ופופים, שולחנות בר, שרפרפי קש סביב שולחנות נמוכים, או אפילו שולחנות עץ וספסלי פיקניק. לגבי שילוב אלמנטים עיצוביים, קחו בחשבון שכאשר האירוע מתקיים בגינה, אז הירק והצמחייה כבר מעניקים לו מסגרת עיצובית רעננה, וכל מה שנדרש להשלמת המראה הוא הוספת נגיעות קלות של צבע (כמו פרחים או פירות) על גבי השולחנות. גם את המזנון או המגשים (באירוע של מנות מסתובבות) אפשר לעטר עם פירות טריים שניתן כמובן לאכול, כך שהעיצוב והתפריט ישתלבו זה בזה.
הפקת אירוע קטן בבית – אוכל
אז מה אוכלים?: אין ספק שלאוכל יש משמעות עצומה בהצלחת כל אירוע,
והאורחים שלנו מצפים למטעמים ופינוקים, אולם החום והלחות של הקיץ עושים פחות חשק לאוכל חם וכבד,
ובמקומם אנחנו מעדיפים מאכלים קלילים יותר.
"התפריט היא חלק בלתי נפרד מקונספט האירוע וגם מהעיצוב שלו" אומרת חגית מור,
מנהלת קייטרינג גוונים, "מומלץ לבסס את האירוח על מנות ביס (פינגר-פוד)
קלילות כמו דים-סאם, סושי, מיני-קישים, ברוסקטות ואנטיפאסטי,
לצד מגוון של סלטים ומנות קלות (סביצ'ה דג, סלט ירקות שורש, קונפי חצילים).
כמו-כן שלבו בתפריט הקיצי שלכם מרקים קרים- מרק יוגורט ונענע,
מרק גספאצ'ו או מרק מלון עם גבינת רוקפור- הם גם מרעננים וגם מוסיפים צבעוניות ואסתטיקה לאירוע".
ומה שותים?: אירועי קיץ הם הזדמנות לגיוון ויצירתיות בגזרת המשקאות.
החליפו את היינות והמשקאות האלכוהוליים הכבדים בעמדת בירה קרה מהחבית,
יינות מוגזים צוננים כמו שמפניה או למברוסקו, ואת הקוקטיילים המחממים בבר שייקים קפואים,
בו כל אורח יכול לבחור את שילוב הפירות והטעמים שהוא רוצה, לבחור בין שייק על בסיס מיץ תפוזים,
מים או חלב ולהרכיב שייק בדיוק לטעמו. הקהל המבוגר יכול להוסיף גם אלכוהול-
ג'ין, טקילה או וודקה לשייק הקפוא, וההנאה מובטחת.
קינוחים: קינוחים קפואים בקיץ, מציעים עולם חדש של מתיקות ועניין לחיך.
"באירוח קיצי הקינוחים לא חייבים לבוא רק בסיום האירוע וניתן לשלבם לכל אורכו" אומרת חגית מור,
"אפשר להסתובב בין האורחים עם מגשים ועליהם שיפודי פירות או מיני-קרטיבים (אלכוהוליים או רגילים),
להציע עמדת קרפים או עגלת גלידה 'עשה זאת בעצמך' עם ציפויים ותוספות לבחירה,
ולהפעיל לכל אורך האירוע מזנון של קינוחים קפואים כמו מרקים קרים (אבטיח, תות, מלון ועוד),
סורבה בטעמים שונים, ברד, פרוזן-יוגורט ועוד. בכל הקשור לשילוב של גלידות,
מקפאים, פירות ואלכוהול, השמיים הם הגבול- תנו מקום ליצירתיות שלכם, והעזו לנסות כל שילוב שעולה בדעתכם"
מצורפים שני מתכונים לקינוחים קיציים ומרעננים,
שאפשר להכין בקלות בבית ויגרמו לאורחים שלכם לשחרר קריאת התפעלות.
מתכון שייק אננס ומנגו
חומרים:
שליש מיכל בלנדר נוזלים: חלב או מים או מיץ תפוזים
מעט מי סוכר, לפי הטעם
שליש מיכל בלנדר קרח
שליש פרי טרי נקי מגרעינים וקליפות (ניתן לבחור כל פרי שרוצים:
בננה, תות, אננס, מלון, מנגו, פירות יער, לי'צי ועוד, או שילוב של שניים או שלושה סוגי פרי)
הכנה: לערבל בבלנדר עד קבלת מרקם נוזלי
* למבוגרים ניתן להוסיף מנת וודקה, רום,טקילה או גי'ן
מתכון מרק אבטיח עם טרפלס שוקולד בציפוי קוקוס
מרק אבטיח (20 מנות):
חצי אבטיח
1 קופסת שימורים של מי קוקוס
מי סוכר
לימון
אופן ההכנה:
ערבבו בבלנדר את החומרים עד לקבלת מרקם דליל. הניחו להצטנן במקרר לפחות לשעה
מתכון לטראפלס (60-70 כדורים):
450 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
שבבי קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
1. המיסו את השוקולד באמבטיית בן מארי או במיקרוגל
2. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה וממשיכים לבשל שתי דקות נוספות
3. צננו מעט את שתי התערובות וערבבו אותן נמרצות עד לקבלת תערובת אחידה
4. מקררים במקרר למשך 4 שעות (עדיף למשך לילה)
5. בעזרת כפית יוצרים עיגולים ומגלגלים אותם בציפוי הקוקוס
הרכבת המנה:
לכוס שקופה או קערה עמוקה יוצקים מרק אבטיח ומניחים במרכז הקערה כדור טראפל.
הצעת הגשה: הכינו קוביות אבטיח קטנות והכניסו למקפיא יום קודם.
לפני ההגשה הוסיפו את קוביות האבטיח הקפואות אל המרק.
אודות גוונים- קייטרינג חברתי
קייטרינג גוונים הינו מיזם עסקי-חברתי, המופעל על ידי נערות בסיכון השוהות בהוסטל "נאות אביב".
קייטרינג גוונים מציע שירות קייטרינג מקצועי, איכותי ומושקע, לאירועים פרטיים ועסקיים,
ובין לקוחותיו ניתן למצוא לקוחות פרטיים, חברות עסקיות ומשרדי ממשלה.
התפריטים נעשים בהתאמה אישית לכל אירוע, וכוללים מגוון טעמים וסגנונות.
נערות הוסטל "נאות אביב" לוקחות חלק פעיל בניהול והפעלת האירועים,
מתכנון התפריט האירוע וההקמה בשטח ועד הכנת המנות וניהול עמדות ההגשה.
קייטרינג גוונים מציע שירותי קייטרינג והפקת אירועים באיכות ללא פשרות,
ובמקביל מעניק לנערות מסגרת מקצועית, מאתגרת ומחנכת, המכשירה אותן להשתלבות בעולם העסקי בעתיד.
המיזם מופעל ע"י עמותת "שחל", בליווי פרויקט "עשינו עסק"–
ששותפים בו "ציונות 2000", "אשלים" ו"הקרן לנוער בסיכון של ביטוח לאומי"
, עמותת "מתן" ו"הבנק הבינלאומי הראשון".
אתר גוונים: www.gvanimk.co.il
פרטי התקשרות קייטרינג גוונים: gvanimk@gmail.com או בטלפון 050-8689216