תכירו את שייק אנד בייק – תערובות מוכנות למאפים ועוגות שתוכלו להכין תוך 5 דקות. בלי מתכון, בלי חומרים, רק כוס חלב ולתנור!
מכירים את זה שבא לכם לאפות עם הילדים אבל רק המחשבה על מטבח מלוכלך והפוך בתום הפעילות מוציאה לכם את החשק?
או את זה שפתאום הילדים מביאים איתם כמה חברים – במיוחד בחופש, או שחברים נוחתים עליכם בהפתעה ואין עוגה מוכנה בבית כדי להגיש? (לא יודעת איך זה אצלכם, אני עירקית וקשה לי לא להוציא כיבוד, שריטה שעוברת כנראה בגנים), או שנוסעים לסופשבוע בצימר או בבית הארחה עם הילדים ובא לכם לנשנש משהו מתוק וטעים וטרי.
אסם הוציאו את סדרת "שייק אנד בייק" – מוצר גאוני שכולל בקבוק עם תערובת מוכנה למאפים שכל מה שאתם צריכים לעשות זה להוסיף חלב לפי הכמות המצויינת על גבי הבקבוק – בין כוס לכוס וחצי, להכניס לתנור \ מיקרו\ טוסטר אובן או מולטיקייק, ותוך 5-10 דקות יש לכם מאפים טעימים.
בסדרה יש 3 מוצרים כרגע ואני מאוד מקווה שירחיבו אותה כי אפילו אני, שמאוד אוהבת לאפות ולבשל מזה שנים, לא תמיד מצליחה להגיע לסופלה במרקם הנכון או לפנקייק בצמיגות הנכונה, והמוצרים הללו חוסכים זמן ובלגן של התעסקות וגם מבחינה כלכלית – ההבדל לא כל כך משמעותי. בקבוק אחד עולה כ-15 ש"ח.
שייק אנד בייק סופלה שוקולד – אחד המוצרים המנצחים לדעתי. אחרי עשרות מקרים שבהם סופלה שהכנתי הפך לעוגת שוקולד, משהו בתערובת החומרים גורם להם להתערבב בצורה מוצלחת מאוד כך שאם תאפו את הסופלה רק חצי מהזמן, תקבלו עוגה אוורירית וטעימה מבחוץ, וקרם שוקולד שנשפך מבפנים במרקם ובטעם המדוייק.
סופלה שוקולדאנחנו ניסינו את הסופלה שוקולד בזמן שהיינו בסופשבוע עם משפחה, אילתרנו עם כוסות חד פעמיות מקרטון ואפינו את התערובת למשך כ-10 דקות.
מאחר ואחת הילדות היתה עם אלרגיה לחלב, השתמשנו בחלב שקדים והטעם לא הורגש בכלל, המרקם היה עשיר וכל הילדים חיסלו את הכוסות תוך שניות, ורק אני ועוד מישהי הצלחנו לגנוב איזה ביס וחצי מהילדים..
שייק אנד בייק תערובת לפנקייק – תערובת מוצלחת ביותר לפנקייקים שיוצאים מצוין כפנקייק או כוופל בלגי.
גם את התערובת הזו ניסינו במהלך סופשבוע, והעדפנו להכין אותם כוופל בלגי ולחתוך לילדים שהיו מאוד מרוצים.
הפנקייקים טעימים ולא מתוקים מדי, אפשר להוסיף סירופ מייפל או סירופ שוקולד וכשזה בצורת וופל בלגי – מעט ריבת חלב וסוכר עם גלידה ואפשר לעוף על זה בהנאה רבה!
שייק אנד בייק מאפינס פצפוצי שוקולד – מאז שיש לנו בבית את המולטיקייק הילדים פשוט מכורים לוופל בלגי, או כל דבר שמגיע בצורת וופל. הכנתי בהתחלה את התערובת עם המולטיקייק כמאפינס, רק נוגה הואילה בטובה לטעום ולהגיד שזה טעים מאוד. יובל ומיה אמרו שהם לא רוצים עוגה, אלא וופל בלגי.
אז וופל בלגי איט איז.
מאפינס פצפוצי שוקולד בגרסה ה"רגילה"החלפתי תבנית במולטיקייק, שפכתי את התערובת ויצא להם מאפינס עם פצפוצי שוקולד בצורת וופל בלגי. הוספנו גלידה וכולם מרוצים.
הבנות התלהבו מזה שהן יכולות לעזור ולשפוך עם הבקבוק את הבלילה.
מבחינת הטעם – המאפים יוצאים טעימים מאוד וטריים בלי שום טעם לוואי, הכמויות מדוייקות כך שאין צורך להסתבך או "ליפול".
רק לעקוב אחר הוראות האפיה ולהוציא כשזה מוכן.
אני ללא ספק אאמץ את זה אצלי בבית, במיוחד עכשיו בחופש הגדול כשכל שני וחמישי פתאום הילד חוזר עם 2-3 חברים ובגיל 9 אחרי שהוציאו מרץ יש להם תיאבון!
וכמו שציינתי, היינו בסופשבוע עם המשפחה וזה היה פתרון מעולה לנשנוש של אחר הצהריים לילדים עם הבריכה יחד עם פירות ליד. אפינו אותם בטוסטר אובן ובטוסטר של וופל וזה יצא ממש מוצלח.
בהתחלה ניסיתי להכין גם את התערובת של הסופלה בטוסטר אבל היא יצאה יותר רכה ופחות מתאימה לזה. בכוסות זה יצא מצוין.