מתכון פשטידת גבינה טבעונית – מתכון קיש בצל טבעוני – מתכון פשטידת גבינות טבעונית – מתכונים טבעוניים לשבועות – פשטידה טבעונית מוצלחת עם גבינות טבעוניות
מתכון פשטידת גבינה טבעונית – מתכון קיש בצל טבעוני – מתכון פשטידת גבינות טבעונית – מתכונים טבעוניים לשבועות – פשטידה טבעונית מוצלחת עם גבינות טבעוניות
לכל הצמחונים והטבעוניים ביניכם שלא מעוניינים לחגוג על מוצרי חלב וגבינה, ארגנתי עבורכם מתכון מעלף של פשטידת גבינות טבעוניות עם או בלי בצל, למרות שלדעתי הבצל בהחלט מוסיף.
מסתבר שכדי להנות מפשטידה טבעונית לא צריך להתאמץ יותר מדי.
גבינות טבעוניות
את הגבינות אני קונה בויטופיה מרקט שבראשון לציון לעמוד הפייסבוק של ויטופיה מרקט
זו מעדניה קטנה עם שירות נפלא ועם מגוון מצרכים ופרודוקטים , גבינות טבעוניות ביתיות ואפילו נקניקים טבעוניים ומגוון תחליפים למוצרי בשר וחלב ומוצרים שאף חיה לא נפגעה במהלך הייצור שלהם.
בויטופיה מרקט מכינים גבינות טבעוניות במקום, הם ממש בדרגת אומנות להפוך סויה וקשיו למוצר שהוא תחליף גבינה והתוצאה ממש מצוינת וברוב המקרים מרגישה כמו גבינה אמיתית באופן מפתיע ביותר למרות שאין שום שימוש בחלב במוצרים.
אחרי שטעמתי ממגוון הגבינות במעדניה שלהם הבנתי שאפשר גם אחרת ושלא צריך לפרנס את תעשיית מוצרי החלב וככה יהיה יותר טוב לכולנו ונוכל לכבד את בעלי החיים שסובלים שנים ארוכות בשביל לייצר לנו מוצרי חלב ובשר.
מה גם, שאחוז ההורמונים והמוצרים הכימיים שמוסיפים לחלב בישראל כל כך גבוה וכבר ניתן לראות את הנזק בדור הצעיר שלנו כשילדות מקבלות ווסת ראשונה כבר בגיל 8-9 ובנים מתחילים את ההתפתחות המינית שלהם בגיל 8-9 ולא בגילאי 12-14 כפי שקרה דור או שניים אחורה.

אז במיוחד בשבילכם, אני מצרפת מתכון לפשטידה ממש מוצלחת שהכנתי מהגבינות של ויטופיה.
שימו לב שהמרקם מעט שונה וגם הטעם וצריך קצת להתרגל בהתחלה במיוחד אם אתם טבעוניים מתחילים, אבל אחרי כמה ביסים ממש נהנים ומתרגלים.
יש משהו קצת שונה באוכל הטבעוני , במיוחד כשאתם בתחילת הדרך. משהו בחיך שלנו צריך להתרגל לטעמים חדשים ואני זוכרת שבפעמים הראשונות שאכלתי גבינות טבעוניות או מוצרים עם סויה אז זה כאילו שיש לך 90 אחוז מהטעם המרקם והתחושה וחסר לך את העוד כמה אחוזים הללו שהחיך מחפש. אבל היום אני נהנית ממוצרי סויה וסייטן כאילו היו בשר וכאילו אכלתי אותם מאז ומתמיד ואני משתמשת בתיבול ותבלון שמשפרים את הטעם.
מתכון פשטידת גבינה טבעונית – פשטידת בצל טבעונית – פשטידת ירקות טבעונית – פשטידת פסטה טבעונית – פשטידת פטריות טבוענית
את מתכון הבסיס הזה תוכלו לשלב בוריאציות שונות עם תוספות, לפניכם פרטים לגבי פשטידת בצל טבעונית. אפשר להוסיף גם פטריות וכל מה שבא לכם.
מצרכים:
מתכון בצק פריך טבעוני לפיצה , פשטידה או מאפים – מתכון בצק ללא שמרים
כמות שתספיק לכם ל-2-3 פשטידות או פיצות, אפשר להקפיא אותו ולהפשיר לקראת שימוש עתידי.
2 כוסות קמח
1 תחליף ביצה טבעוני של ווגה – כפית עם חצי כוס מים.

כף גדולה של גבינת שמנת טבעונית של ויטופיה מרקט
חצי כוס שמן זית
חציכפית מלח
כוס מים לפי הצורך
הוראות הכנה :
מערבבים את כל התערובת באמצעות כף או מיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה של בצק שאפשר לעבוד איתו.
מוסיפים מים או קמח לפי הצורך.
מומלץ לשים את הבצק ל-10 דק' בפריזר ואז יהיה לכם קל יותר לעבוד איתו.

הכנת התערובת לפשטידה – כמות לתבנית קטנה בגודל של כ-20-25 ס"מ
2 כפות גבינת שמנת טבעונית של ויטופיה מרקט
2 בצלים גדולים
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח
5 כדורי גבינת מוצרלה באפלו מגורדת של ויטופיה מרקט
2 תחליפי ביצה של VEGA
יוגורט סויה \ שמנת צמחית לבישול
הכנת הפשטידה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות על אפיה, משמנים תבנית
מרדדים את הבצק לגובה של כחצי ס"מ ומניחים בתבנית.

קוצצים את הבצל דק אלא אם כן אתם אוהבים להרגיש חתיכות בצל בפשטידה אז אפשר לחתוך אותו לרצועות.
מטגנים עם 3 כפות שמן במחבת עד שהוא נהיה שקוף עם גוון טיפה חום.
מניחים להתקרר.
בינתיים מכינים את התערובת
שופכים לקערה את כל המצרכים ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
מוסיפים לבלילה את הבצל יחד עם השמן ומערבבבים.
שופכים את הבלילה לתבנית ואופים לחצי שעה בערך על חום של 180 מעלות במצב אפיה בתנור.
מוציאים, נותנים לפשטידה להצטנן רבע שעה כדי שהתערובת תתגבש,
חותכים ומגישים.
אפשר להכין את הפשטידה גם בלי הבצל, או להוסיף פסטה, קישואים, תפוחי אדמה,
זיתים או מגוון ירקות וזה יוצא פשוט טעים.
אם אהבתם את המתכון מוזמנים לשתף!