אחת האהבות הגדולות שלי ושל הילדים שלי מאז שהמולטיקייק נכנס לחיינו הוא הוופל בלגי.
איך מכינים, ועוד כמה סודות שלמדתי בדרך. תהנו!
מתכון לוופל בלגי במולטיקייק – עד שקניתי את מכשיר המולטיקייק לפני כמה חודשים,
וופל בלגי היה מבחינתי קינוח מפנק ביותר שאוכלים במסעדות מדי פעם,
משהו כזה בלתי מושג שממש מסובך להכין.
ואז הגיע עידן המולטיקייק שהפך את הוופל בלגי נגיש לכל בית ולכל משפחה,
וב-5 דקות כל אחד יכול להנות מקינוח מפנק בבית.
אחד הדברים שהכי עניין אותי להכין עם המולטיקייק כשהוא סוף סוף הגיע היה וופל בלגי.
אז הוצאתי מתכון מהאינטרנט, הכנתי ו.. כל הבלילה נדבקה והוא יצא מצ'וקמק לגמרי ולא הבנתי למה.
אז בסיבוב הבא, שימנתי את התבנית עם מברשת קטנה ושמן
אבל אז הסתבר ששמתי מעט מדי בלילה ובמקום שיצאו לי קוביות, יצא וופל בלגי מחורר.
הכנתי עם קמח תופח ואז החלטתי להוסיף גם אבקת אפיה
ואחרי עוד 2 ניסיונות הצלחתי להגיע למרקם הנכון והנה המתכון שלי.
אז כשמכינים וופל בלגי חשוב לשים שמן בבלילה
ולשמן היטב את התבניות של המולטיקייק אחרת יש סיכוי גבוה שהם ידבקו.
מבחינת הכמות, צריך למלא את התבנית עד טיפה לפני הדפנות וההמלצה שלי –
תעשו ניסיון עם משולש אחד לפני שאתם מכינים את כל הארבעה.
ואחרי שהצלחתם, תוסיפו מעט שוקולד השחר, נוטלה או ריבת חלב עם קצת אבקת סוכר או גלידה ותהנו!
מצרכים לכמות של 3-4 וופלים
- ביצה אחת גדולה או 2 קטנות
- חצי כוס חלב
- כוס קמח תופח
- 4 כפות שמן או חמאה מומסת
- שקית אבקת אפיה
- 1/2 גביע יוגורט\שמנת מתוקה\ שמנת
- חצי כוס סוכר
- רבע כפית תמצית וניל
הוראות הכנה :
מדליקים את מכשיר המולטיקייק שיתחמם
מערבבים את כל המצרכים יחד, עדיף במקציף ידני, אפשר גם עם כף.
לאחר שיש לכם בלילה חלקה, שימו לב שהיא לא נוזלית מדי,
אפשר לפי הצורך להוסיף עוד חצי כוס עד כוס קמח תופח.
כדי שהבלילה לא תדבק, אני מוסיפה בד"כ רבע כוס שמן וגם מרססת היטב
עם תרסיס שמן בטעם חמאה את הפלטות של המולטיקייק.
אפיה של וופל בלגי – בתבנית מולטיקייק
ממלאים כמעט עד הסוף. זכרו שהבלילה תופחת ! נסו משולש אחד ותראו איך צריך מבחינת כמות.
המלצה שלי – תנסו קודם משולש אחד ותראו איך זה יוצא ובמידת הצורך תוסיפו עוד קמח אם הוא מתפרק.
חשוב – לשים את הבלילה רק אחרי שהמכשיר התחמם לפחות 5 דקות כשהוא סגור.
אחרי ששמתם את הבלילה – לא להרים את מכסה המולטיקייק לפחות 5 דקות, אחרת הוופל יתפרק לכם.
תנסו ותראו לפי הצורך אם המאפים יוצאים מספיק דחוסים לטעמכם.
אם הוופל יוצא רך מדי תוסיפו עוד קצת קמח.
אני אוהבת להפוך אותם אחרי שהם תופחים ומתקשים כדי לתת גם לצד השני צורה אחידה יותר.
להפוך לדקה בערך וללחוץ. זה עושה הבדל.