אם חיפשתם מתכון לקרפצ'יו סינטה, שתוכלו להכין בקלות בעצמכם בבית, הגעתם למקום הנכון.
קרפצ'יו סינטה – זה בשר נא בצלחת יחד עם רוטב בלסמי, וקצת פרמזן וירק.
הקרפצ'יו היא מנה שהומצאה בשנות ה-50 בונציה, והיא כוללת בשר בקר או דג נא פרוס דק דק על גבי צלחת,
כשעליו מפזרים מעט שמן זית, לימון, פלפל ומלח בגרסה הראשונית.
עם השנים הקרפצ'יו הפך למנה פופולארית במסעדות עם שדרוג קל של חומץ בלסמי,
שמבשל את הבשר עם החמיצות שלו, ונותן לו טעם וגוון משובח ועמוק.
כיום כל מסעדה שמכבדת את עצמה מגישה קרפצ'יו מדג או בשר נא, ויש מסעדות שהפכו את הקרפצ'יו לאומנות של ממש עם מנת קרפצ'יו עשויה מירקות כגון סלק או ירקות אחרים פרוסים דק על בסיס אותו עקרון של הקרפצ'יו דג או בשר.
מדובר בדרך כלל על מנה יקרה שתעלה בין 40-70 ש"ח,
ותמיד המנה עם חתיכות בשר שפרוסות ממש דק כך שאי אפשר להנות יותר מדי.
אם זו הבעיה, תגלו בבית שתוכלו להכין בבית ממש בקלות, מנה עשירה יותר בשליש מהמחיר!
קרפצ'יו נראית כמו מנה מורכבת להכנה, אבל ברגע שקולטים את הפרינציפ, זה ממש פשוט.
שימו לב- אם אתן נשים בהריון, מומלץ להמנע מאכילת בשר נא,
היות והוא עלול לגרום לגידול בקטריות שעשויות להזיק לעובר בבטן,
כך שמומלץ לאכול רק דברים מבושלים מן החי וביניהם – ביצים, בשר, עוף ודגים מבושלים ולא נאים!
את המתכון הזה ניתן להכין מנתח סינטה בקר והוא עובד מצוין גם עם דג סלמון או טונה אדומה,
לחובבי הדגים שביניכם.
מתכון לקרפצ'יו סינטה – איך מכינים?
לוקחים חתיכה של בשר סינטה, כ100 גרם
מקפיאים אותה עד שהיא מתקשה
באמצעות סכין קצבים חדה וגדולה פורסים פרוסות דקות דקות , ומסדרים על צלחת בצורת מניפה צפופה וללא מרווחים.,
לאחר שמילאנו את הצלחת שופכים מעל חומץ בלסמי , ומעט שמן זית
מפזרים מלח גס, וגבינת פרמזן
במרכז הצלחת מניחים חופן של עלי רוקט, לתבל במעט מלח ופלפל,
מומלץ להשהות מספר דקות על מנת שהבשר יתבשל בחומץ הבלסמי
להגיש ולטרוף בהנאה